4.4.2013

Pari juttua ihan siitä itsestään

Helsingin keskustassa on loppujen lopuksi aika vähän paskaa. Sitä koirien sellaista siis. Vasta kuopiolaisella omakotitaloalueella tajusin, miten jumalattomasti ihmisen parhaiden ystävien sontaa oikeasti voi paljastua kävelyteiltä, kun lumet sulavat. Ja miten jumalattoman raivostuttavaa on yrittää pitää sekä omat että lasten kengät poissa haisevista kasoista. Sekä miten muheva haju sulavista kakkaläjistä lähtee.

Että nyt voin oikeastaan ensimmäistä kertaa elämässäni eläytyä koirankakkakeskustelijoiden kiihkeisiin puheenvuoroihin. Koska onhan se nyt vaan aivan käsittämättömän typerää, ettei niitä paskakasoja voi kerätä parempaan talteen. Kiitokset vaan postinumeroalueemme koiranomistajille siitä, että täällä ongelma on harvinainen, eikä kaduilla (useimmiten) tarvitse varoa ruskeita yllätyksiä.

Toinenkin kakka-aihe on käynyt hieman hermoille viime päivinä. Nimittäin se, miten vessaharjan käyttö voi olla niin vaikeaa ja varsin usein ilmeisesti ihan mahdotonta. Koska hengailen kolme arkipäivää viikosta yliopistolla tai kahviloissa kirjoittamassa, käytän usein yleisiä saniteettitiloja. Ja on valitettavasti aika yleistä löytää ne paskarannut sieltä pöntöstä. Yleensä näin käy tilanteessa, jossa jonon tai vessapaikkojen vähyyden takia ei ole mahdollista ryhtyä valitsemaan puhtaampaa pyttyä. Pidän sontaisen vessan käyttöä erittäin epämiellyttävänä, enkä myöskään halua, että seuraava käyttäjä kuvittelee, että jäljet ovat minun tekosiani, joten aivan liian usein päädyn kuuraamaan jonkun tuntemattoman kakkajälkiä pöntön pohjalta. Ja sen jälkeen pesemään raivokkaasti käsiäni, koska hyi saatana.

Joten näin blogini välityksellä haluaisin lähettää sekä kuopiolaisille koiranomistajille että Helsingin keskustan yleisiä wc-tiloja käyttäville seuraavia terveisiä: siivotkaa nyt jumalauta jälkenne, aikuiset ihmiset. Teidän kakkanne ei todellakaan pitäisi olla minun ongelmani. Kiitos.

Edit: Leluteekin Emilia! Mä oisin sulle kommentoinut, että olemme näköjään vallan yhtä aikaa näiden perustavanlaatuisten asioiden äärellä, mutta en onnistunut siinä. Ja siitä tuli mieleeni, että yritin joskus aikaisemminkin, mutta silloinkin se tökkäsi siihen, että sivu vaati mua kirjautumaan wordpressiin tjsp. Että terveisiä sinne, kommentoitaisiin jos voitaisiin. Tai osattaisiin.

18 kommenttia:

 1. Sörnäisissä oli joskus ihan massiivisia koirankakkakerrostumia. Siellä oli ihan yks sellainen talo siinä melkein metroradan vieressä, jossa piskit käytettiin vissiin ulko-oven vieressä vessassa eikä mitään ikinä kerätty pois.

  Vituttaa vieläkin jos erehdyn muistamaan asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi. Tollaset koiranomistajat vois laittaa rangaistukseksi harjaamaan niitä paskaisia yleisiä vessoja.

   Toista se on kato täällä Etelä-Helsingissä, täällä tuoksuu vaan puuteri ja parfyymi! Buahaha. Mut koirankakkaa ei oo juurikaan, vissiin koska tässä ihan meidän nurkilla ei oo oikein muuta kuin asfalttia. Siis ei mitään tienpientareita edes. Mun käsitys koirista on hieman hatara, mut oletan, että ne mieluummin asioi just jossain pientareella tai nurmikkokaistaleella kuin keskellä katua.

   Poista
  2. Meidän koira yritti kerran asioida suojatiellä, ratikan edessä :D Raukka on Kurvissa kasvanut, ei se mistään pusikoista tiedä :D

   Ehkä teillä on vaan fiksumpaa jengiä.

   Poista
 2. Se on tämä kevät, joka saa ihmisen näiden perusasioiden äärelle. Täällä itäisessä kantakapungissa niitä tosiaan riittää.

  Katsoin blogiani ulkopuolisena, ja musta se vaati kommentointiin vain s-postiosoitteen ja nimen (nettiosoitteenkin saa antaa), jos ei siis ole wordpress-henkilö tai halua kirjautua facebookin kautta. Mutta mulla on kyllä myös välillä vaikeuksia näiden blogger-kommenttien kanssa, että ehkä ne vaan tykkää vittuilla toisilleen. Tai jaa, käykö tämä naputtamaan mulle vain silloin, kun yritän tunnistautua, mutta en ole kirjautunut omaan blogiini? Olisiko tällaisesta kyse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kävinkin jo sulle sinne raportoimassa, että mulla oli jotkut tunnukset tällä hupsankeikka-spostilla wordpressiin, eikä se antanut mun kommentoida ennen kuin olin kirjautunut sisälle. Eikähän mulla tietenkään mistään salasanasta ollut hajuakaan, mut onneks sen pystyi vaihtamaan. Nyt siis toimii, vaikka vaatikin vähän säätöä!

   Poista
 3. Näin koiranomistajana olen törmännyt aivan järjettömyyksiin, mitä tulee ihmisiin, jotka välttelevät omien lemmikkimussukoidensa jätösten keruuta. Jotenkin (ennen omaa koiraa) mulla oli ajatus, että vain teinit ja ne jotenkin syrjäytyneen oloiset kaverit jättävät paskat sinne tienvarteen, vaan ehei. Mä olen törmännyt ihan tavallisiin pulliaisiin, normaaleihin aikuisiin ihmisiin, miehiin ja naisiin.

  Kerran lenkillä huomasin, kun jonkun miehen koira kyykistyi kakkaamaan. No, koska mä olen koiranpaskapoliisi, hidastin vauhtia ja ajattelin, että huomautan miehelle, jos ei kerää paskaa ja annan pussin käteen. Mies huomasi, että mä vahtaan sitä ja kaivoi pussin taskustaan ja kumartui maata kohti. Tässä vaiheessa mä tietysti jatkoin matkaa jo eteenpäin enkä ajatellut asiaa. Paitsti takaisintullessa (en tiedä miksi), kun menin sen saman paikan ohi, niin voi jessus. Siinä se koirapaska oli. Tyyppi oli siis ollut vain keräävinään sitä.

  Kerran näin toisen miehen, joka vilkuili, että näkeekö kukaan, pisti pussin taskuun ja jatkoi matkaa. Olin sen verran kaukana, että en jaksanut ruveta kiljumaan sille, että kerääs paskat. Mutta otti päähän.

  Monesti, jos olen vieressä ja koiranomistaja ei meinaa kumartua noukkimaan, mä ojennan pussin ja sanon, että sulla ei vissiin ollut tällaista. Useimmiten tyypit ovat olleet ihan noloina. Pari on sanonut tyyliin haista vittu ja lähtenyt kävelemään. Ainoastaan yhdelle kaverille en ole uskaltanut sanoa mitään. Sillä on vasikankokoinen dobermanni, jolla kiiluu silmät. Oltiin kerran yhtäaikaa koirapuistossa ja ei se omistajakaan ihan perustyypiltä vaikuttanut. Sen koiran jätökset on hevosenpaskan kokoisia ja niitä on lähipuistossa ja paljon.

  Mun mies on ehkä vielä enemmän raivona tästä. Se suunnittelee järjestävänsä paskankeruutalkoot lähipuistossa. (En tiedä tulisko sinne ketään sen kaveriksi :D ) Se käy aukomassa vielä enemmän suutaan muille koiranulkoiluttajille ja kantaa nykyään mukana koko koirankakkapussirullaa, jotta voi jaella niitä valistuksen kera. Se on varmaan saanut jo jonkin sortin hullun maineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, pitäiskö itkeä vai nauraa! Jos kerta oikein kyykistyy sen kakan viereen ja pussikin on mukana, niin täytyy olla jo kyse ihan pelkästä periaattellisesta v*ttuilusta, että ei voi sit hoitaa hommaa loppuun asti.

   Ärsyttäväähän tossa välinpitämättömyydessä on se, että se leimaa helposti myös ne "kunnolliset" koiranomistajat, jotka kiltisti hoitavat jälkien siivouksen. Pieni kuittailu asiasta on ihan paikallaan, mut ehkä ei kannata terveyttää uhrata (viittaan siihen dobermanniin...).

   Sulle ja miehelle propsit valistuksesta kyllä! Ehkä te voisitte kerätä ne dobermannin jätökset ja lähettää ne vaikka postissa nimettömänä, että hei sulta unohtui nää tonne puistoon. ;)

   Poista
 4. Näinpä! En uskalla edes aloittaa avautumista aiheesta...

  -Johanna M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, vaikka toki avautumisetkin ovat tänne tervetulleita. :)

   Poista
 5. Joku sais tulla tänne meillepäinkin raivoamaan kakoista! Yksi nainen antoi koiransa kakata heti suojatien päätteeksi keskelle sitä kulkureittiä! Tienvierustat on täynnä, ja jengi ei kerää kakkoja koska a) kunta ei kerää koiraveroa eikä siksi pidä missään koirankakkaroskiksia eli ei siis tarvitse kerätä tai b) täällä ei ole niitä roskikzia ja on ällöä kantaa kakkapussi kotipihalle asti. Daa? Eikö sen saa siihen plexinnaruun kiinni? Kirjastolla oli just kasa niitä tarroja, joilla voi tarjota oman roskiksensa kakkaroskikseksi. Me otettiin kasa ja viedään naapureille kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti jos koiraveroa kerättäis, niin samat tyypit sanois, että en viitsi kerätä, siivotkoon kunta niillä verorahoilla. Jos paskapussin kantaminen koti- tai muuten lähimpään roskikseen ällöttää, niin mites sitten sen paskan kantaminen kengänpohjissa eteiseen? Puuh.
   Toi tarrakampanja onkin aina hyvä keksintö, en oo moisesta kuullutkaan!

   Poista
 6. Sä oot kyllä nyt niin kevään ytimessä!! Meillähän on siis koira ja että mua risoo ne muiden jättämät jätökset. Tosi ylentävää pestä niitä oman koiran tassuista, vaunujen renkaista, lapsen haalareista, omista kengänpohjista... you name it. Täällä meillä päin pyörätiet vielä aurataan helposti silleen 20 cm sivuun siitä oikeasta väylästä, mikä tarkoittaa, että talvinen tienreuna onkin kevään kulkuväylä eli ne kakat on just siinä väylällä. Äh!

  Mä olen kyllä ottanut ihan sen linjan, että koirankakkapussin voi heittää jokaiseen vastaantulevaan roskikseen. Oli roskiksessa tarraa tai ei. Ei ole kukaan vielä valittanut. Jos omistaja näkyy pihalla, niin kohteliaasti kysäisen. Yleensä ihmisistä on kuitenkin mukavampi, että ne kakat kerätään siitä oman pihan edestä kuin että jätettäisiin siihen lojumaan... Meidän koiran tosin harrastaa yleensä ryteikköihin kakkaamista, joten en sieltä kyllä siivoa. Linjaveto on se, että hoidetuilta nurmialueilta ja pihojen läheisyydestä kakat kerätään. Metsään ne voi jättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ihmettelin kadulla pussitettua kakkaa. Jos viitsii pussittaa, niin miksei viitsi viedä roskikseen asti? Tapahtumapaikka oli kuitenkin Helsingin Ruoholahti, ja lähimmälle roskikselle maks. 100 metriä matkaa.

   Jos meillä olis koira, mä niin toivoisin, että se oppisi kakkaamaan ryteikköihin! Ihailtavaa ajattelevaisuutta! :)

   Poista
  2. Siis hei, näitä kakanpussittajiahan on Suomi pullollaan! Pistetään kakka pussiin ja viskataan pussi pöpelikköön. WTF?! Ei se "maatuva" pussi nyt ihan kovin nopsaan siellä metsikössä maadu toisin kuin jossain kompostointilaitoksen optimaalisissa olosuhteissa. Tosi kiva törmätä koivuihin, joiden oksilla roikkuu kakkapusseja.

   Poista
  3. Juu eikä varmaan maadu kovin äkkiä myöskään siinä asfaltilla, missä mä sen pussin näin lepäilevän... :)

   Poista
 7. Joo, yök on kauheeta. Kotimatka kerhosta kotiin on ihan karsee, oma ja naapureiden 3 veet on tottuneet kiipeämään jokaisen lumikasan, ja nyt kun lumi vähenee ja kakat nousee pintaan, niin hyi helvetti. Eikä ne mitään kuuntele, kun yksi on ehtinyt edeltä kasan päälle, niin muut perästä.

  Sittenhän kuopiolaisella omakotitaloalueella on ongelmana myös kissojen kakat. Luojan kiitos meidän naapurit vaihtui, edellisten kissa piti meidän takapihaa kakkalaatikkonaan. Eilen huomasin, että läheinen leikkipuisto on päässyt samanlaiseen käyttöön. Yritin potkia kakkaläjien päälle lunta, ettei 1 vee söisi kieppejä. Hetkeksi kun huomio herpaantui, samainen 1 vee oli tonkinut jostain leikkimökin alta pillimehun, ja tyylikkäästi imeskeli pillistä jämiä. Siinä on taas illalla isille kerrottavaa. "Oltiin puistossa, söin kissan jätöksiä ja join käynyttä pillimehua." Onneksi se ei puhu vielä.

  VastaaPoista