29.8.2013

Päiväkotivitsaukset osa 1

Lapset oli kuulemma tänään syynätty täikammalla, ennen kuin ne päästettiin sisään dagikseen. Siellä on siis täitä.

Mä tiedän, että se on aika tavallista. Mä tiedän, että se ei johdu huonosta hygienasta. Mä tiedän, että niihin ei kuole.

MUTTA HYI SAATANA NYT OIKEESTI!

Mitä pitää tehdä? Voiko niitä estää? Pitääkö mun nyt jo tehdä jotain vai vasta sitten, jos (yök) lasten päässä (yök) näkyy (yök) täitä (yökyök)?

Just toissapäivänä juhlin olevani voitolla taistelussa banaanikärpäsiä vastaan. Hei kohtalo, mä otan ne sit kuitenkin ihan mieluusti, jos vaihtoehtona on täit!

Arvatkaa kutittaako päätä?

14 kommenttia:

 1. Joka syksy ( joskus muulloinkin) tulee tarhasta ja koulusta täivaroituksia. Lapset nyt 12 ja 9 eikä kertaakaan ole ollut täitä. Eli joko olet hysteerinen tai otat vastaan mitä tulemaan pitää (jos tulee) :). Etukäteen ei voi oikein tehdä mitään tai sitten ajat lapset kaljuksi ja pakotat heidät käyttämään 24/7 uimalakkia.
  -mari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin ehkä sittenkin vastailla... :) Siis joo, mä oon kuullut, että sellasta se on, mut ällöttää kyllä silti. Toistaiseks kuitenkin kaikki hyvin! Ja onneks nykyisin on kuitenkin hyvät myrkyt kaikkien syöpäläisten karkottamiseen, ei tarvi ajella kutreja pois tai mitään sinne päin.

   Poista
 2. Mä en jotenkin jaksa kauheasti reagoida noihin täivaroituksiin, pari kertaa vuodessa niitä tulee, mutta neljään vuoteen ei ole näkynyt - tai mistä mä tiedän, en ole siis ikinä nähnyt täitä, niin en ole ihan varma mitä siellä päässä pitäisi näkyä kun sitä välillä muistan nyppiä. Ja siis nehän on vaan täitä. Kihomatovaroituksia tulee myös tasaiseen tahtiin, ja myönnetään, se mua kyllä ällöttäisi - ajatuskin aiheuttaa puistatuksia.

  Lapsille kannattaa varmaan teroittaa mieleen, että toisten pipoja /pinnejä / tukkaa ei laiteta omaan päähän, jos ei halua saada täitä. Ja pitkän tukan kiinnipitäminen kai auttaa myös, siksihän niillä entisvanhaan oli puli tai tiukat letit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto kun just käytiin parturoinnissa, poikien tukat ei yllä enää letille. :) Mut joo, ilmeisesti ne laittaa aika herkästi laput seinälle - kyllä mäkin varmaan tähän vielä totun!

   Poista
 3. Jos joskus osuu omalle kohdalle, niin vaikeinta on varmaan olla panikoimatta niitä täitä lapsen nähden. Että ihan tyynenä äitinä vaan nyppii niitä lapsen päästä. Että yhtään ei inhota ei. Pystyyköhän tollaseen ees? Tuskin, pitää pistää mies sitten asialle jos tarvetta ilmenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se... Toivottavasti ei tarvi koskaan testata, miten pokka kestäis sellasessa tilanteessa!

   Poista
 4. Mielummin täit kun kihomadot. ;D Täällä saa kyllä aina hyvän mielen ja osut kyllä monesti niin naulan kantaan sun jutuilla. Enkä nyt varsinaisesti viittaa tähän kyseiseen aiheeseen, mutta pakko TAAS sanoa kun tulen usein niin hyvälle tuulelle sun jutuista. Että kiitosta vaan!

  T:Linnutonpuu (joka toivottavasti joskus jaksaa myös kirjautua ihan tunnuksillaan, ettei aina tarvitsisi olla anonyymi) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä siellä seinällä varoiteltiin niistä kihomadoistakin! :D Ja kiitos, mä tulin sun kommentista superhyvälle tuulelle!

   Poista
 5. Apteekista voi ostaa shampoota, joka estää täitartunnat. Maksaa jotain muistaakseni 18,00 euroa. Sillä voi pestä pari kertaa viikossa skidien tukat, niin pitäisi pullon etiketin mukana täiden pysyä poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon joskus jostain sellaisesta kuullutkin. Täytyykin käydä hakemassa sitä heti reissun jälkeen, kun lasten shampoo on muutenkin lopussa!

   Poista
 6. Ei vitsi... Milloinkahan tää alkaa meillä? Siskon perheen kohdalla olen seurannut lukuisat täi-episodit ja lisäksi ainakin yhden kihomato-episodin läpikäynnin. Useimmat tarhasta ja joku jopa koulusta levinneitä. Argh! Ensinnäkin se riesa, mikä seuraa pesemisestä, syynäämisestä ja muusta, mutta sitten vielä se ällötys. Ei kiva. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kiva tosiaan. Ainahan se jollekin se huono arpa käy ja alkaa kutista epämukavissa paikoissa... Mut toivotaan parasta!

   Poista
 7. Yyyy!!! Sukulaistytön kanssa hengailtiin kesällä yksi ilta, hän on mahtava leikittämään ja halailemaan itseään pienempiä. Pari päivää myöhemmin tuli tieto, että täitä oli bongattu (kun ne inhottavuudet olivat purreet niin kovaa, että piti ihan itkeä) ja pesty sata koneellista petivaatteita ja pyyhkeitä. Onneksi täit eivät tällä kertaa meille saakka tulleeet. Olen kuitenkin orientoitunut siihen, että jossain vaiheessa päiväkoti-/koulu-uraa joku episodi ja pyykkihysteria osuu kohdalle. Ja kuten Pilami tuossa viittasi, sopii toivoa, ettei itse ala kirkua "HYI SAATANA!!!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yyyyh... Mä en edes tajunnu että ne PUREE. Yök. Yök. Yök. Ja hyi saatana.

   Mut joo, ei auta kuin ootella, milloin se nakki napsahtaa omalle kohdalle. Ja siihen asti yrittää olla hysteritoitumatta jokaisesta lapusta! :)

   Poista