21.11.2009

Igen uudet vaatteet

Igen vaatevarastossa on tapahtunut kummia: 62-senttiset vaatteet alkavat olla pieniä. Yllätyksekseni harmittavan moni body ei enää yllä kunnolla kiinni, ja pöksyjen lahkeet jättävät nilkat paljaaksi. Mä olin jotenkin kuvitellut, että koko 62 riittää jonnekin tammikuulle eli noin puolivuotiaaksi, mutta kun katsoin tarkemmin, niin aika monet valmistajat ilmoittavat, että koko 62 riittää noin neljän kuukauden ikään asti. Joten vaatekoko vaihtuu ihan aikataulussa!

Igen vaatekaappi tarvitsi - ja tarvitsee - siis väistämättä täydennystä. Voi harmi, mun on ollut siis aivan PAKKO hankkia Igelle uusia vaatteita. Kauhea kohtalo. :) Yritän kyllä säästellä shoppailuintoa joulunjälkeisiin alennusmyynteihin, mutta muutamat kivat jutut ovat jo päässeet käyttöön. Järjestyksessä ylhäältä alas: Ej Sikke Lej, Tiny Minymo, Polarn o. Pyret, Lindex sekä PoP.


Untitled

Olen tykästynyt noihin Ej Sikke Lejn ja PoPin vaatteisiin ihan hiljattain "entisten" suosikkien eli Tiny Minymon ja MeToon lisäksi. Näiden vähän hinnakkaampien ihanuuksien lisäksi Igen kaapissa on paljon Benettonin vaatteita (jotka ovat muuten yllättäneet positiivisesti hinta-laatu-suhteellaan), NameItiä sekä tietysti HenkkaMaukkaa ja Lindexiä, joista molemmista löytyy usein tosi kivoja juttuja.

Onneksi osa 62-senttisistä kuitenkin passaa vielä ihan hyvin. En vielä millään haluaisi pakata pois esimerkiksi Benettonin beigeä duffelia (Igen mummunhurmaustakki) ja MeToon fleecevuoritettua Abu-neulehaalaria, joka on ollut ihan loistovaate syksyn ja alkutalven leutoihin keleihin. Hyviksi hankinnoiksi ovat osoittautuneet myös muun muassa Ruskovillan tumput, KikKidin fleecemyssy ja ihanan lämpöiset Uggin Erin-bootsit. ( Jossain mielenhäiriössä ostettu Timberlandin välikausitakki sen sijaan taisi ehtiä päälle tasan kerran ennen kuin keli muuttui liian viileäksi, öh. Onneksi se oli sentään alennuksessa, mutta kyllä ne 25 euroa olisi voinut käyttää fiksumminkin.)

Joulunjälkeisistä alennusmyynneistä saisi varmaan edullisesti myös esimerkiksi ulkohaalareita, joiden hinnat ovat minusta normaalisti aivan tähtitieteellisiä - siis harvoin ostan itsellenikään vaatteita, jotka maksavat yli satasen. Mutta mistä ihmeestä minä tiedän, minkäkokoinen Igge on ensi talvena? Minkäkokoisia sellaiset about puolitoistavuotiaat oikein on?

4 kommenttia:

 1. On se jännää, miten eri tahtiin eri vauvat kasvavat. :) Meidän poitsu on tosiaan muutaman viikon Iggeä nuorempi, mut 62-senttiset vaatteet jäivät pieneksi jo siinä 3 kk tietämillä. Nyt jo osa 68-senttisistäkin bodeista alkaa kiristää, poitsu on hoikka mutta niin pitkä.

  VastaaPoista
 2. No teillä onkin sitten vissiin tosi pitkä poika! Igge oli 4 kk:n neuvolassa 65 cm ja sekin oli jo yli keskikäyrän... Leveydestä kyllä menis vielä ne 62-senttisetkin, mutta pituus ei riitä. Oon miettinyt, että pitäiskö hankkia semmonen jatkopala, että käyttöaika pitenis. Varmaan noita 68-senttisiäkään ei tuu kovin montaa viikkoa käytettyä, joten ajattelinkin suosiolla panostaa enemmän 74-senttisiin - niiden kai pitäis sitten mennä vähän pidempään. Vaikka mistä näistä tietää :)

  VastaaPoista
 3. Joo, pitkä poika on, sanoivat jo ultrassa aikanaan, että tulee pitkä kaveri ja niinhän sieltä sitten tuli. 3 kk neuvolassa oli 64 cm, käyrä meni reilusti plussalla.

  Sellanen jatkopala bodeihin olis kyllä varmaan ihan kätevä. Kun leveys niissä tosiaan riittäisi, mutta nepparit ei yllä enää kiinni. Hihatkin vaan meinaa käydä lyhyeksi, mutta tuleehan siihen yleensä joku toinen paita sitten päälle.

  VastaaPoista
 4. Niinpä, meillä oli 4 kk neuvolassa pituutta sen 61,5 cm..mutta omalla käyrällään. Tässä tuli mieleen, että kun itse ei huomaa ees miten laps kasvaa...oon murehtinut taas ettei muka kasva ollenkaan ja tänään tutut näki kahden viikon tauon jälkeen pojun ja totes et hui se on kasvanut ihan hirveesti.

  Mut meillä menee ihan hyvin soa 56 bodyistä, sit kuuskymppisiä ja 62 on vielä turhan leveitä. Harmittaa kun kaikki vauvanvaatteet on tehty tuhdeille vauvoille (tai ainakin musta tuntuu sille) ja ne roikkuu päällä...sopiva koko on sit kun hihat on jo kyynärpäissä.

  Kivan näköisiä vaatteita:) En osaa sanoa mitä kokoa on 1,5 vuotias mutta varmaan semmonen 86 ainakin.Meillä 9 kk kaveripoju on nyt 80 cm vaatteissa joten siitä päättelin.

  VastaaPoista