13.1.2010

Piikitetty perhe ja matkakuumetta

Käytiin eilen - eikäku ehkä toissapäivänä? - no, tässä ihan näinä päivinä kuitenkin, Igen puolivuotiskatsastuksessa. Kaikki oli mainiosti, Igge oli hurmaava itsensä ja seuraavan kerran onkin sit vuorossa vasta kahdeksan kuukauden lääkärineuvola. Painoa Igge oli kerännyt lisää puolisen kiloa, joten sitä oli nyt jotain 7,6 kiloa, en jaksa hakea korttia tarkistaakseni tarkkaa lukemaa ja pituutta reilun sentin eli kokonaispituus oli noin 69 cm. Parin viime kuukauden pituuspyrähdys on tasaantunut ja painokäyrä puolestaan kivunnut vähän ylöspäin hurjasta hillumisesta ja (oletettavasti) hampaista johtuneista ruokahaluttomuuspäivistä/-kausista huolimatta.

Täti kirjoitti korttiin muistaakseni myös jotakuinkin niin, että kova yritys on liikkeelle, osaa vilkuttaa ja jokeltaa selkeitä tavuja. Niin ja että Igge sai possupiikin. Sitä korttiin ei kirjattu, että piikitettäväksi pääsi koko perhe - neuvolantäti tuikkasi rokotteen samalla kertaa myös minuun ja mieheen. Mitään sen kummempia oireita meille ei ole ilmaantunut, Igge nyt oli viime yönä vähän känkkä, mutta se näyttää kuuluvan asiaan rokotusten jälkeen.

Kykin täällä sohvalla valveilla odottamassa, että Finskin Lomalentojen paikkavarausmahdollisuus aukeaa. Sen pitäisi tapahtua klo 01.01. Aion yrittää pyydystää meille vauvakoripaikan helmikuun reissulle, toivottavasti onnistuu! Olis ihan kiva, ettei tarvitsis pitää Iggeä sylissä yhtätoista tuntia...

Matka-asiat pyörivät muutenkin päässä. Hirmuisen säätämisen jälkeen meille pitäisi nyt olla tulossa Gessleinin Swift-matkikset Saksasta. Maksoin niistä lähetyskuluineen 149,-, kun ne täällä maksavat kaupassa 225,-. Olisin ollut valmis ostamaan ne Suomestakin, jos hinnasta olisi voinut yhtään neuvotella, mutta ärsyttää se, että joka ainoalla kauppiaalla on tuotteelle sama hinta. Kilpailusta ei ole tietoakaan. No anyway, toivottavasti tulevat ajoissa ja saan oikeanväriset kiesit kotiin! Hitto vie, en ole aiemmin tilannut mitään eBayn kautta, ja sitten piti vielä tulkita sitä hiivatin saksaa... Ko. kieli ei koskaan kuulunut suosikkeihini enkä ole sitä juurikaan kirjoitusten jälkeen käyttänyt, joten se on melkoisessa ruosteessa.

Ruokapurkit otetaan mukaan Suomesta, ja maitopuoli on järjestyksessä, kunhan allekirjoittanut vaan on lähistöllä. Täytynee kuitenkin pakata mukaan muutama tuttipullo, jotta Igge saa myös vettä janoon. Nyt yritän vielä ratkaista, että otetaanko turvakaukalo mukaan vai ei? Onhan siinä ylimääräistä raahattavaa, mutta toisaalta taksimatkoilla ja mahdollista autonvuokrausta ajatellen olisi hyvä, että Igelle olisi joku istuin. Vaippoja saa kuulemma hyvin paikan päältä (mennään siis Thaimaahan), joten niitä ei tarvitse raahata kuin eka päivien tarpeiksi. Mitäs muuta? Rattaiden lisäksi Igen "kuljetukseen" pakataan Manduca, se on helppo pitää mukana ja toimii varmasti myös esim. lentokentällä, kun rattaita ei ole. Apteekista hankin jo yli puolivuotiaille sopivan aurinkorasvan ja BabyBanzit ja uv-suojatun aurinkohatun ostin jo ennen Igen syntymää. Tietenkin vauva pidetään mahdollisimman paljon varjossa, mutta ihan kokonaan auringolta ei kuitenkaan voi välttyä. Pitäisiköhän metsästää netistä vielä uv-puku?

Oh, kello on puoli yksi. Nyt täytyy kaivaa esille varausnumero ja luottokortti paikkavarauksia varten. Jänskättää jo melkein tämäkin. :)

Ps. Huomenna mennään muskariin!

2 kommenttia:

  1. Miten pitkään ootte reissussa? Houkuttaisi niin kans matka vähän kauemmas, mutta ei ole saumoja oikein kun reiluun viikon lomaan :( Tekisi niin mieli hyödyntää tätä omaa mammalomaa matkailemallakin, mutta hitsiläinen kun muut ihmiset joutuvat töitä tekemään...

    VastaaPoista
  2. Kaks viikkoa ollaan, ajateltiin, että ei viitsi lyhyemmäks aikaa lähteä sinne toiselle puolelle maapalloa ton ipanan kans. Eikä mulla oo aikuisiässä koskaan aikaisemmin ollut mahdollisuutta lähteä näin pitkäksi aikaa talvella. Miehen oli tarkoitus käyttää tähän isyyslomaa + talviloma, mutta kun syksyn yt:t sit päättyivät ei-niin-kivasti, niin ei tarvitse ottaa lomaa ollenkaan.. Joku hyvä puoli siis siinäkin :)

    Kyllähän reilussa viikossakin jo ehtii lomalle, tai ota mukaan joku toinen äitiyslomailija, niin voitte olla pitempäänkin!

    VastaaPoista