20.7.2010

Kukkuu, kuka siellä?

Palasimme eilen iloisestä Itä-Suomesta, ja tänään jatkamme taas saaristoon internetin ulottumattomiin. Sillä aikaa olis hirmuisen kiva, jos jättäisit puumerkin ja kertoisit, kuka siellä näitä juttuja lukee. Jookosvaikka?

Tulen aina ihan superiloiseksi kommenteista, ja ilahduttavasti niitä tänne jätetäänkin, mutta varmaan siellä on sellaisiakin, jotka eivät ole koskaan jaksaneet tai uskaltautuneet jättämään merkkiä vierailustaan. Ja moikkaa siis toki, vaikka me jo oltaiskin tuttuja, netissä tai irl!

Kerro vaikka, mistä tänne löysit ja mitä kuuluu. Ihan sama, olis vaan niin hauska nähdä sähköpostissa monta uutta kommenttia, kun palaamme taas kaupunkiin. (Koska muuten mulle kirjoittavat vain Saksan ebay, Ifolor, Strawberry Net, Agoda ja Facebook.)

Vai onko siellä näin kesäaikaan ketään? Huhuu!

32 kommenttia:

 1. Hei, olen lukenut blogiasi jo reilusti yli vuoden päivät ja olen tainnut muutaman kerran kommentoida eri nimillä. Luen siksi, että meillä kotona myös yksivuotissynttäreitä juuri viettänyt tyttö. Kiva saada vertaistukea, lukea kuulumisia (vaikkei tunnetakkaan), ja ihan vaan saada uusia ajatuksia samassa "tilanteessa" olevilta! Kiitos blogistasi!!

  VastaaPoista
 2. On täällä! Aimo kurkii blogeja, mutta aikaa kommentoinnille (saati oman päivttämisele) ei tunnu löytyvän. Myöhästyneet onnittelut yksivuotiaalle! Perässä tullaan :)

  VastaaPoista
 3. Löysin blogisi joskus yli vuosi sitten, vauvakuumeisena ahmin odotusaiheisia blogeja. Edelleen vauvakuumeessa...

  Anon

  VastaaPoista
 4. Hei! Löysin blogisi tänä keväänä muistaakseni jonkun toisen lapsiaiheisen blogin kautta. (Olisko ollut Lupiini?)

  Olen 3-kymppinen lapseton nainen, joka pohtii pitäiskö jättää ehkäisy pois. Siksi vauva- ja lapsiperhe-aiheiset blogit kiinnostaa, vaikka eivät olekaan toistaiseksi saaneet päätäni kääntymään perheenlisäyksen kannalle.

  Kiva ettei kaikki blogit sentään oo kokonaan kesätauolla!

  VastaaPoista
 5. Minä käyn kurkkimassa vastaisuudessakin. Sinulla on ihana tyyli kirjoittaa ja tottakai kuulumiset kiinnostaa kun poikaset samanikäiset. Hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
 6. Kukkuluuruu! Tämä kuuma mamma eksyi blogiisi n. vuosi sitten, kun odottelin esikoistani (s. 10/09). Tykkään kovasti kirjoitustyylistäsi, ja blogistasi olen saanut vertaistukea - sinulla on taito pukea ajatukset hienosti sanoiksi.

  Talvella kommentoin muistaakseni ärsytyspostaustasi sairaalasängystä käsin. Nyt on siltäkin osin ollut rauhaisaa jo useamman kuukauden, mutta toipuminen vaati kirurgin veitsen alla käynnin. Vieläkin surettaa, että meillä imetys meni niin hankalaksi ja loppui sitten pitkällisen sairastelun takia juurikin noihin aikoihin. Plus että tuo sairastelu ja sen hoitaminen olivat ihan oma lukunsa.. Kiva, että sinulla lähti iso I sitten sujumaan ja jatkui noin pitkään. Olet kuitenkin minusta kirjoitellut aiheesta ihanan imetysihannointikriittisesti (nyt ei oikein kieli taivu :P), mistä ison käden antaa hän! ;-)

  VastaaPoista
 7. Kukapa nyt helteillä muuta tekee kuin selaa blogeja?!

  Kerroinkin sulle jo aiemmin, että blogisi oli ensimmäisiä minut koukuttaneita lisääntymisblogeja joskus vuosi sitten, kun vielä mietimme mieheni kanssa oikeaa ajankohtaa nakata e-napit viemäriin.

  Vauvaelämäänne on ollut siinäkin mielessä hauska seurata, että kummipoikamme edustaa melko tarkasti samaa ikäluokkaa ja saatankin kommentoida kirjoituksiasi ahkerammin hänen äidilleen kuin tänne. Pitänee parantaa huonoja tapoja... :)

  VastaaPoista
 8. No moikkelis sitten!

  En muista olenko jotain aikaisemmin kommentoinut, ehkä en... Lukenut olen blogiasi pidemmän aikaa. Mukavasti ajatuksistasi kirjoitat! Tyttöni mun on n.8 kuukautinen, itse olen 30+. Tulee tämän tästä palattua blogissasi taaksepäin kurkkimaan mitä kivaa Iggeläiselle on kuulunut samoihin aikoihin kun omalle tyllerölle nyt. :D

  terv.Aureus

  VastaaPoista
 9. Moi :)

  Oon seurannut blogiasi alkuraskaudestani saakka, mullahan on siis kolmisen viikkoa nuorempi poika kuin Igge. Kirjoitat niin elävästi, että sun tekstejä on ihana lukea. Ja on kiva seurailla Iggen kuulumisia siksikin kun on tuo oma muksu lähes samanikäinen. Melkeinpä joka päivä käyn kurkkimassa onko tullut uusia juttuja. :D

  VastaaPoista
 10. Täällä ollaan! Lukijana taidan olla vielä suhteellisen tuore tapaus, vaikka pitkään taustailinkin. Tänne löysin jonkun muun blogin kautta, mutta en nyt kyllä muista edes, että minkä. Kommentoijana olen hirmuisen aikaansaamaton, mutta kyllä mä täällä silti sinnikkäästi olen ja kaikki kuulumisenne luen :)

  Ja mullahan on nyt 1v 2kk Moona ja ihan lähiviikkoina syntymässä pikkuriikkinen (?) Itu eli niin se vain tuntuu yhdistävän se pienen lapsen vanhemmuus :)

  VastaaPoista
 11. lueskelemassa säännöllisesti edelleen vaikka kommenttien kirjoittelu ei olekaan viime aikoina ollut "mun juttu" :)

  VastaaPoista
 12. Bongasin blogisi noin pualitoista vuotta sitten jonkun toisen blogin kautta.

  Pidän blogistasi, koska jutut ovat viihdyttäviä ja hyvin kirjoitettuja. Ja itselläni on kahden kuukauden ikäinen poika, joten hieman pidemmällä olevien jutut kiinnostaa.

  VastaaPoista
 13. Moikka! Blogiisi olen löytänyt reilusti yli vuosi sitten ystäväni blogin kautta. Nyt odotan itse esikoistani. Kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
 14. Moikka! Olisinkohan vuoden päivät täällä käynyt kurkkimassa, oma poika kohta 1v2kk. erinomaista vertaistukea ja hauska tapa kirjottaa sulla!
  Hyvää kesää teille,
  T. Senja

  VastaaPoista
 15. Täällä kohta 1-vuotiaan pojan äiti seurailee teidän kuulumisia. Taisin myöskin eksyä jonkin toisen blogin kautta jo odotusaikana.

  VastaaPoista
 16. Moikka! Löysin blogisi googlettaessani isyyspakkausideoita ruotsiksi, siis faderskapsförpackning. Mieheni kun on ruotsinkielinen. Siitä asti olen seurannut blogiasi, tyttöni on nyt 1/2-vuotias tyttö. Odotan aina innolla Igen uusia kuulumisia :)

  VastaaPoista
 17. Joskus, jostain päädyin tänne, nyt käyn mielenkiinnolla lukemassa, koska meillä on poika, joka on suunnilleen saman ikäinen kuin lapsesi. Tykkään tyylistäsi kirjoittaa...Rakastan seikkailla erilaisissa blogeissa, etenkin jos löydän yhtymäkohtia omaan elämääni.

  VastaaPoista
 18. Ida här, jag läser allt emellanåt!

  VastaaPoista
 19. Tervehdys,

  Olen lukenut jo pitkään, löysin tänne jonkin muun blogin kautta alunperin itse ollessani raskaana, nyt olen 7-kuisen pojan äiti. Kerroinkin omista kokemuksistani joskus jo aiemmin kommenttiboksissasi, suunniteltu sektio oli minullakin ja tämä oli ainoa paikka, josta löysin kivan synnytyskertomuksen (ja yleensäkin tervettä tekstiä) sektiosta. Kiitos siitä vielä! Edelleen seuraan säännöllisesti, joten toivon, että jaksat jatkossakin kirjottaa.

  T. Lotta, ulkosuomalainen :)

  VastaaPoista
 20. Hellou!

  Meitsi onkin kommentoinut monesti ja tunnetaan oikeastaan livenäkin :)

  Pidän blogistasi, sen hyvin kirjoitetusta, sopivan sarkastisesta ja myöskään hankalia aiheita kaihtamattomasta sävystä, jota vauvablogeissa harvemmin tapaa. Pidän myös realistisuudestasi ja tuomitsemattomuudestasi ja siitä, ettet monen esikoisen äidin tapaan kuvittele pikku Iggen olevan harvinaislaatuinen ihmelapsi (tätä lajia on vuoden aikana nautittu ihan tarpeeksi... oman lapsen kehityksen ihastelu on hurmaavaa, mutta rajansa sfääreihin menevällä hehkutuksellakin). Vauvojen vertailu ja ihme preppaamisen meininki jotenkin vähän ahistaa. Terve perusvauva kun oppii tietyt taidot ensimmäisen elinvuotensa aikana ihan erityisesti preppaamattakin.

  Mut joo, mielenkiintoista ja hauskaa on ollut lukea monessa suhteessa samanmietteisen äidin keloja!

  VastaaPoista
 21. Ai sattuipas sullakin olemaan näin samaan aikaan tämmöinen *vink, vink*. Aina mä täällä edelleen käyn kaikki juttusi lukemassa, vaikka kommenttirintamalla hiljaista on ollutkin. Tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja Igen kuulumiset tietty aina kiinnostaa, joten aivan varmasti täällä luuhailen jatkossakin!

  VastaaPoista
 22. Luen. Aina!

  Joskus silloin raskausaikana tänne löysin. (En tiedä mitä kautta)
  Meillähän oli la samoihin aikoihin ja pojat ovat siis melko samanikäisiä.

  Kirjoitat aina niin hauskasti (rempseästi) että juttuja on aina yhtä mukava lukea :)

  VastaaPoista
 23. Och jag läser! Fortfarande. :) Inte bara för att vi har barn i samma ålder utan för att du har en skön inställning och skriver fint. Fortsätt!

  VastaaPoista
 24. huhuu, minä täällä saaristossa ;) Olette varmasti ajaneet ohitsemme. Luen blogia säännöllisesti vaikka ei tule kommentoitua.

  VastaaPoista
 25. Moi! Kun sain tietää tulleeni raskaaksi, olin hypätä parvekkeelta. Halusin löytää jonkun järkevän äitiysaiheeseen liittyvän blogin vertaistueksi (en halua askarrella ja liian söötti meininki ei sovi mun makuun), joten eksyin tänne. Ja olen viihtynyt, käyn aina katselemassa täältä teidän kuulumisia. Kiitos kun kirjoitat!

  VastaaPoista
 26. Meitsi lukee, joskus vähän myöhässä eli monta merkintää kerralla. Kiva kuulla teidän kuulumisia täältä, kun livenä ei näköjään onnistuta kovin tiuhaan tapaamaan... :)

  VastaaPoista
 27. Hei!

  Löysin blogisi aivan äskettäin blogilistan kautta, pian sen jälkeen kun yllättäen useaan kertaan näin kylpyhuoneessa pelkkää plussaa. Aloitin lukemaan aivan alusta, enkä ole vieläkään päässyt nykypäivään asti. Olet hyvä kirjoittaja. On mielenkiintoista lukea toisen kokemuksia itselle oudosta asiasta ja peilata omia kokemuksiaan ja tuntemuksiaan niihin. Tarinasi alkupää on hyvin samanlainen kuin minun tarinani tähän asti. Katsotaan miten juttu etenee :)

  Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 28. Löysin blogisi tänä kesänä, ja luin heti koko blogin alusta asti. Ihastuin kirjoitustyyliisi valtavasti. En yleensä pidä kuvattomista blogeista, mutta tämä upposi minuun heti.

  Olen 17-vuotias tyttönen, enkä tosiaankaan vielä halua omia lapsia. Olen aina ollut lapsirakas ja nyt lähipiirissä ei valitettavasti ole pieniä palleroita, joten helpotan lässytyspulaani äitiysblogeilla. Ehkä hieman omituista, mutta... Kaikilla täytyy olla salainen paheensa.

  Lisäksi olen tosiaan inspiroitunut kirjoitustyylistäsi. Rakastan lukemista ja kirjoittamista ja haluaisinkin aloittaa oman blogin, aihetta ei vain oikein löydy.. :(

  VastaaPoista
 29. Moi,

  olen lukenut blogiasi jo varmaan vuoden verran, mutta kommentoinut vain muutaman kerran. Blogisi löysin jo odotusaikanani kun nämä vauva-aiheiset alkoivat kiinnostamaan. Kirjoitustyylisi ja ajatusmaailmasi kolahtivat heti alkuunsa, joten blogisi kuuluu ehdottomasi listani top 5:een. Pidän erityisesti siitä että jaksat kirjoittaa vähän pidempiä postauksia ja vaikka kuvat aina piristävät ulkoasua, ei niiden puuttuminen haittaa kun tekstipuoli on kunnossa.

  Kiitos siis mainiosta blogista, siitä on irronnut iloista mieltä ja vertaistukea (varsinkin tuon imetyksen osalta, joka itselläkin oli ongelmia täynnä). Toivottavasti jaksat edelleen kirjoittaa tänne elämästänne pikkuherran kanssa, on nimittäin hauskaa lukea kehitysvaiheista, jotka meillä vielä ovat edessä :-) Minulla siis poika 8 kk.

  Kesäterkuin,

  milla

  VastaaPoista
 30. Kyllä täällä tulee vierailtua säännöllisesti, vaikka kommenttijälkien jättämisen kanssa on ollut vähän niin ja näin.

  Sä kirjoitat kivalla otteella kertoen aivan tavallisista asioista, mutta hyvin elävästi ja sopivalla sarkasmilla/kuivakalla huumorintajulla maustettuna (tää luonnehdinta ei ole missään nimessä tarkoitettu loukkaavaksi!!!). :) Melko usein, myös itselläni, vauvablogien postaukset liittyy opittuihin taitoihin tai kehitysetappeihin, mutta se on kyllä tulkittavissa kovin kilpailuhenkiseksi/edistysuskoiseksi helposti (vaikkei välttämättä ole sellaiseksi tarkoitettua alkujaan). Ja yhtä usein, edelleen kuulun tähän kategoriaan, vauva-arki esiintyy helposti ah-niin-ihanan pastellisävyisenä pumpulihöttönä, mikä ei aina (koskaan?) kuvaa koko kirjoa, jota päiviin mahtuu.

  Igen kuulumisia odotellaan kovin siis jatkossakin!

  VastaaPoista
 31. Kiitos kivasta blogista, on yksi mieluisimmista, joita seuraan!
  Itsellä samanikäinen poika kuin Igge, taitaa olla vaan viikko ikäeroa. Seurasin tätä jo odotusajalta saakka. Ja aika menee niin äkkiä... Kiitos kirjoitat todella hauskaan sävyyn!

  VastaaPoista
 32. Lomalainen kommentoi jälkijunassa, mutta vakkarilukijan pitää kyllä puumerkki jättää. En muista ollenkaan, miten tänne olen päätynyt. Jonkun toisen blogin kautta luulisin.

  Iggen mukaansatempaavasti kirjoitetut seikkailut kiinnostavat, toki tietysti kaikki tähän maailmaan liittyvä kun itse tullaan muutama kuukausi jäljessä Tipusen kanssa.

  Hyvä reipas ja raikas, sopivan analyyttinenkin tyyli on just bloggailuun sopiva!

  VastaaPoista