23.4.2012

Häähässäkkää ja vähän muutakin


Hääasiat täyttävät tämän(kin) viikon, erityisesti kaikenlaiset morsiamen huoltotoimenpiteet. Tänään oli suuhygienisti, huomenna piilarikontrolli, mekon viimeinen sovitus ja kasvohoito, keskiviikkona hiusten ja kulmien värjäys (ja joo, pääsykokeet aineenopettajan pedagogisiin opintoihin pienenä lisämausteena) ja torstaina kynsien laitto sekä ruiskurusketus. Perjantaina roudataan juomat, paikkakortit, pöytäkartat ja muu tarvittava juhlapaikalle sekä pidetään vielä viimeinen palaveri hovimestarin kanssa. Ja sitten yritetään nukkua, että jaksetaan lauantaina juhlia!

Paikkakortteja ja ihanuuskengät.
Vaikka näihin häihin ei pitänyt paljon askarrella, niin tuli tässä silti jonkin verran sitäkin hommaa. Väsäsimme kaasojen avustuksella paitsi kutsut, myös pöytänumerot, paikkakortit ja ohjelmalehtiset snapsilauluineen. Ohjelmista osa on vielä printtaamatta ja taittelematta, ja lisäksi pitäisi kai väsätä jokin kylttiratkaisu ratikkaan, joka vie meidät kirkosta juhlapaikalle. Jos siis satutte näkemään ensi lauantaina Helsingin keskustassa hääväkeä kuljettavan tilausajoraitiovaunun, niin that would be us. :)

To do -listalla on muutenkin ihan riittävästi kaikenlaista säätämistä. Ainakin ohjelmalehtiset pitää tehdä loppuun, plaseeraus viimeistellä (luoja mikä homma se oli, mutta voiton puolella ollaan!), kanttorille laittaa tieto häämusiikista, sopia hotellin kanssa yksityiskohdista, varmistaa vielä kukka-asiat, miettiä, miten tulemme juhlapaikalta hotelliin yöllä, kirjoittaa lasten ruoka-ajat + muu ohjeistus ylös, hankkia lapsille tarvittavat ruoat, Nanit ja kirkkoon hiljennysmaissinaksut, jatkaa kenkien (joita on varmuuden vuoksi kaksi paria, kuvan ihanista ihanimmat, mutta haasteelliset sekä mukavuussyistä satiiniset kiilakorot) sisäänajoa, ostaa herkkuja jälkkäripöytään kakun lisäksi, hankkia vieraskirja, kasata lastenhoitohuoneeseen tarvittavat dvd:t, piirustusvälineet, muovailuvahat ja muut, tarkistaa, onko juhlapaikalla potta, toimittaa esteettömystodistus (valitettavasti maailman kuivimmalle) papille, käydä päivän aikataulut läpi kaikkien asianosaisten kanssa ja muutenkin varmistella vielä yksityiskohtia sinne ja tänne.

Oikeasti noissa lukee ihan selvästi nimiä.

Olen järjestänyt töiden puolesta aika paljon kaikenlaisia tilaisuuksia, ja kokemus on opettanut, että asiat on parempi yrittää varmistaa kahteen kertaan etukäteen, sillä aina tulee kuitenkin yllätyksiä. Ehkä kaikkein rasittavinta koko järjestelyissä on jatkuva asioiden tuplatsekkaus, kun ihmisten sisälukutaito ja muisti tuntuvat olevan vähän niin ja näin. Esimerkiksi jos on sovittu, että tapaamme kello 17, niin miksi saan seuraavana päivänä meilin, että tervetuloa tapaamiseen klo 16.30? Myös jatkuva rahastus kyllästyttää - kun mainitsee sanan häät, niin hintoihin tuntuu napsahtavan puolet lisää. Esimerkiksi juhlapaikan tarjous yöruoasta oli aivan naurettava, vai maksaisitteko te melkein 10 euroa/henkilö HODAREISTA? Juu, ei mekään.

Onneksi asuasiat ovat kunnossa alusvaatteita myöten. Tai no niin no, pukuhan on vielä ompelijalla viimeisiä fiksauksia varten, mutta ainakin teoriassa homma on hoidossa. Tänään pitäisi vielä sovittaa Igen pukua ja katsoa, tarvitseeko lahkeita lyhentää sekä tsekata, mahtuvatko juhlakengät yhä jalkaan. Aluksi vastustin ajatusta poikien pukemisesta pukuihin, mutta muutin mieleni, kun Englannista tilatut vermeet saapuivat - etenkin Lillabon pikkuinen puku on niin liikkis, että iiks. Tekisi mieleni laittaa sille vielä knalli päähän ja ehkä kävelykeppi käteen. Juhla-asut maksoivat täältä tilattuna vajaat 40 euroa per puku sisältäen myös paidat, liivit ja solmukkeet, kun kotimaisissa verkkokaupoissa lasten tummilla puvuilla oli hintaa melkein satanen. Toimitus oli nopea (toisin kuin samoin Englannista tilatuilla saippuakuplilla, joiden matka Suomeen kesti melkein kolme viikkoa!) eikä laadussa ole valittamista.

Pöytänumerohommia ja ohjelmalehtisiä.
Eniten koko päivässä jännittää ehkä se, miten lapset hanskaavat homman. Tuleeko kirkossa kirkumista vai riittääkö tunnelma pitämään ipanat hiljaisina? Joudunko poistumaan hääillalliselta kaason kanssa jonnekin, missä puvun voi nyörittää auki imettämään kiljuvaa Lillabota? (Olen yrittänyt vähentää imetyskertoja edes sinne 4-5 päivässä, sekä häiden takia että lähestyvää imetyksen lopettamsita ajatellen, mutta menestys on ollut vaihtelevaa.) Toki mietin myös muita juttuja. Esimerkiksi että onko kaikilla kivaa? Ja onko minulla kivaa vai tunnenko oloni jotenkin kiusalliseksi? Maistuuko ruoka? Mikä menee pieleen? Miltä se minun levyttämäni laulu kuulostaa? Paistaako aurinko vai sataako vettä? Mitä sitten, kun bileet on juhlittu - iskeekö minulle wedding blues?

Joka tapauksessa, voi olla, että blogi ei päivity ennen siviilisäätyni muuttumista. Muutenkin bloggauksessani on menossa vähän suvantovaihe, sillä tällä hetkellä en oikein osaa päättää, mitä haluan tänne kirjoittaa. Kun aikanaan aloitin blogin, siitä ei tiennyt kukaan irl-tuttuni. Sittemmin olen antanut osoitteen joillekin sellaisille, joiden olen ajatellut ehkä haluavan lukea näitä lapsijuttuja. Hiljattain minulle selvisi, että blogini osoite on levinnyt useammallakin kaverille niin, että minulla ei ollut asiasta tietoa. Se kiusaa minua - toki tämä on julkinen blogi, mutta minusta olisi reilua, jos minut oikeassa elämässä tuntevat ihmiset saisivat tiedon minulta. Olen kuitenkin jakanut täällä aika paljon varsin henkilökohtaisia juttuja (ilmeisen kuvitteellisen) semianonymiteetin suojissa. En mahda sille mitään, että minusta tuntuu tirkistelyltä, että niitä käyvät minun tietämättäni lukemassa myös oikeasti tuntemani ihmiset.

Minulle yksi tärkeä osa koko bloggaamista on se, että periaatteessa kuka tahansa voi kommentoida kirjoituksia. Siksi blogin salaiseksi muuttaminen ei tunnu hyvältä ratkaisulta. Lopettaakaan en halua. Varmaan joudun vain jatkossa tarkemmin miettimään, mitä voin täällä jakaa. Toivottavasti itsesensuuri voi käydä pidemmän päälle raskaaksi - ja lukijan kannalta tylsäksi. Mutta as said, annan asian toistaiseksi olla. Eivätköhän palat taas tipahtele kohdalleen, kun on oikea aika. Ehkä alan vaan avautua enemmän muista ja vähemmän itsestäni, ehe.

Loppukevennykseksi kerrottakoon vielä, että edellisessä postauksessa raportoimaani Lillabon käsiriippuvaisuuteen onkin näemmä jo keksitty ratkaisu. Roikuttuani jälleen puoli yötä pinnasängyn pinnojen välissä vain antaakseni periksi ja nostaakseni tyypin kainaloon alan olla valmis kokeilemaan melkein mitä vain. Toisaalta se lämpimällä vedellä täytetty kumihanska olisi kyllä huomattavasti edullisempi ratkaisu!

11 kommenttia:

 1. Ooh, hääpäivä lähestyy! Varmasti tulee mahtavat juhlat ja siitä jää hienot muistot. Omien häiden jälkeen fiilis oli, sekä välittömästi että näin neljän vuoden jälkeen, että "olipas hyvät bileet!". Etköhän säkin voi todeta näin sunnuntaina :)

  Tsemppiä pääsykokeeseen myös ja toivottavasti jatkat bloggaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Oli kyllä ihan huiput bileet, paluu arkeen sen sijaan tökkii... :)

   Poista
 2. Jos ja kun keksit käsiongelmaan ratkaisun myös in real life niin kiitos jo etukäteen sen jakamisesta täällä. Meillä nti 9kk on kanssa addikti. Ja raivopää jos ei kättä ole/tule. Tai jos ei saa nukahtaa kainaloon, kättä silitellen. Kumihanskan se tosin nykyisellä hampaidenteko vimmalla varmaan söisi:/ Ja kyllä kokeilin juuri oman hihattoman toppini (johon tyyppi oli juuri laatannut) antamista hänelle syliin, jotta tuoksuni lohduttaisi (ties missä tätäkin neuvottu) laihoin tuloksin. Tai no sai huutokone uudet kierroslukemat aikaiseksi.

  Tsemppiä häihin ja järjestelyihin, mahtavilta väkerryksiltä ainakin paikkakortit näyttävät! Ja toivon todella, että jatkat kirjoittelua, kiva lukea ja kommentoida aina kun karusellin keskeltä ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei toimi topit eikä muut korvikkeet... Flunssan varjolla tyyppi on muuttanut lähes kokonaan taas meidän sänkyyn, et edistystä ei ainakaan oo tapahtunut, vaan oikeestaan päin vastoin.
   Ja kiitos, häät on juhlittu ja oli kyllä ihan täydellinen päivä!

   Poista
 3. Nyt on kyllä lähellä humu, ihanaa! Ruiskurusketusta en ollutkaan miettinyt, hyvä idea. Oletko käynyt samassa paikassa aikaisemmin, että tiedät mitä tulos on? Ettei mitään oranssikukertavaa ja vaikka jokukiva tumma vana kaulassa tms.

  Mä tilasin neidille Nextistä ihanaisen mekon (voittaa mennen tullen äitinsä koltun käytävällä astellessa) ja pikku-ukolle sen suomalaisen version, maksoi tosin noin 50 €. Huono puoli on, että neiti ei suostu laittamaan sitä hörsötystä päällensä. Haluaisi olla vaan dinosaurus t-paita päällä kaiken aikaa, hmmmm...

  Tsemppiä tenttiin ja h-hetkeen. Oi sentään! Toivottavasti sääkin suosii.

  Jatka nyt bloggaamistakin jossakin muodossa. Mutta ymmärrän hyvin tuon irl-dilemman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut käynyt, mut mm. mun kampaaja oli. Ja se omistaja on meidän naapuri. :) Oli tosi tosi hyvä lopputulos, luonnollinen ja hehkuva päivetys eikä läikistä tietoakaan!

   Täälläkin vanhempi eka protestoi (tai siis oli protestoinut, itse en ollut paikalla) pukua, mut kun se oli päällä, niin oli sitten tepastellut aivan onnessaan peilin edessä. :)

   Poista
 4. Huu, ihanaa hääpäivää, tuo järkkäily kuulostaa niiiin tutulta, vaikka en itse itselleni häitä ole järkännytkään... Mutta kyllä se siitä, kunhan ei stressaa ihan liikaa, se vie maun kaikista bileistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihanaa oli eikä kyllä tarvinnut sitten itse hääpäivänä stressata mistään! Kaikki rullasi hienosti ja saatiin vaan keskittyä nauttimaan juhlista. :)

   Poista
 5. Huh, kun kuulosti hässäkältä, mua alkoi pelkästään lukiessa hirvittää ;) Mulla oli muuten häissä ruiskurusketus ja oli tosi onnistunut!

  Bloggaamisesta: Ymmärrän, että noiden asioiden paljastumisen myötä mietit asiaa. Mä tein ratkaisun kirjoittaa suljettua blogia, koska oon lopulta todella yksityinen ihminen ja osalta myös ammattini takia. Vaikka kiusaus avoimeen blogiin olisi kyllä kieltämättä suuri, koska silloin saisi vaihtaa ihan oikeasti ajatuksia mahdollisesti useammankin ihmisen kanssa. Päätin sitten rajata sen niin, että laitan pääsyn niille, joiden blogia luen itse ja kerron ihan muutamalle läheisimmälle blogistani. Tiedän, että mulla on hyvissäkin ystävissä sellaisia, joiden en haluaisi blogia lukevan ja joille blogin pitäminen on kulmakarvojen nostamisen aihe :/ Mutta enpä minäkään tullut miettineeksi sitä, että voihan joku näyttää blogia omien tunnusten kautta jollekin kolmannelle. Mut jos niin paljon jaksaa säätää, niin säätäköön ;)

  VastaaPoista
 6. Niin ja hyvin ne häät menee, kun elää vain hetkessä ;) Onnea tärkeään päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin aina välillä oikein katsomaan kaikkia tuttuja iloisia kasvoja ja yritin nauttia hetkestä. Hauskaa tuntui olevan kaikilla ja kemuja on kehuttu kovasti, mikä lämmittää mieltä, sillä sitä me just haluttiin. Ei tosiaan onneksi tarvinnut stressata eikä huolehtia mistään, kun homma oli niin hyvin suunniteltu ja oli hyvät tyypit apuna!

   Poista