9.9.2009

Kuuhulluus?

No niin, muutama päivä meni taas ihan jees. En ole syönyt suklaata enkä salmiakkia, jotta lapsukaisen ei tarvitsisi pöristä. Tänään on kuitenkin taas vedetty muutamat oikein reippaat tissiraivarit, voi kristus.

Siis Igge alkaa syödä ihan nätisti ja normaalisti, mutta jonkin ajan päästä alkaa kiemurtelu ja kiljuminen. Sitten ei kelpaa tissi, ei millään. Minä hyssytän ja hytkytän ja röyhtäytän, kaveri turisee ja välillä myös puklaa (joten kai sinne sisäänkin on jotain ehtinyt mennä), tuijottaa mua syyttävästi ja alkaa kirkua heti, jos vaan yritän edes tarjota sitä tissiä. Pari kertaa on mennyt hermo niin, että olen sitten lykännyt sille pullon, koska en halua (enkä uskalla, koska sitä painoa seurataan edelleen) pitää vauvaa nälässä eikä mun pää kestä sitä räyhäämistä. Tosin tästä saan sitten hirveän huonon omatunnon, kun lapsi saa Tuttelia.

Yritän aina myös pumpata, mutta en oikein saa enää sillä pumpulla maitoa irti - en tiedä, johtuuko se siitä, että siinä vaiheessa sekä minä että lapsi ollaan jo stressaantuneita, hikisiä ja hermoraunioita. Rentoudu siinä sitten. Puuh.

Tyyppi on syönyt tänään (yön ja aamun lisäksi) tasan kerran ilman huutoa, nimittäin Stockan vessassa. Menee vähän hankalaksi, jos pitää sinne lähteä ruokkimaan joka kerta, kun lapselle tulee nälkä.

En ymmärrä, mikä nyt on vikana. Maitoa näyttää tulevan, mutta silti vauva huutaa. Syöminen onnistuu jo hyvin ilman rintakumia, sitä ei ole käytetty enää reiluun viikkoon. Yöllä (kopkop koputetaan puuta) syöminen on tähän asti sujunut ilman ongelmia. Mutta joku sitä nyt riivaa. Kuuhulluus, ehkä?

(Ps. En tajua, miksi kaikissa maailman imetysoppaissa ja -ohjeissa koko ajan toitotetaan, miten tärkeää se imetys on. Luulisin, että useimmiten kyse ei ole siitä, että äidit eivät haluaisi imettää, vaan siitä, että se on välillä yhtä helvettiä. Tuskinpa kukaan hakee neuvoja ja apua imetykseen, jos ei ole siihen halukas? Sen äidinmaidon ja imetyksen jatkuva ylistäminen lisää vaan stressiä ja huonoa omaatuntoa, mikä ei ainakaan helpota tilannetta, kun muutenkin välillä tuntuu, että pää räjähtää tähän vääntämiseen.)

4 kommenttia:

 1. juu ei helpota stressiä eikä huonoa omaatuntoa ei :( Eilen kun kävin hamstraamassa Prismasta 100, tai ainakin 8, pakettia NANia tuntui että joka ikinen silmäpari siellä marketissa kyylää et siinnä se lapsen heitteille jättäjä nyt menee :( Se oli niiiiiiiin hävettävää :( Tänään jouduin tekemään ensimmäisen julkisyötön - pullosta, kauppakeskuksessa ja... No enpä ole varmaan koskaan ennen kokenut itseäni vähemmän naiseksi kuin nyt :( Siltikin vaikka tiedeän että en mä itse sairauttani valinnut :(

  Että jos on julki-imettäminen hankalaa, niin ei helppoa ole julkipullottaminenkaan ja odotan vain sitä että kersa kasvaa sen ikäiseksi että pulloruokinta muuttuu sosiaalisesti hyväksyttäväksi.

  Mut mitä noihin raivareihin ja imetysongelmiin tulee niin niihin en osaa sanoa mitään muuta kuin että tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Härregyyd!
  Jos haluat oikeasti imettää niin taistele ja pyydä apua.
  Jos tuntuu ettei se ole sun juttu (kuuntele nyt itseäsi) ja voit itse paremmin kun syötät lapsesi pullosta niin anna mennä.

  Se, millä tavalla sinä ruokit lapsesi ei tee sinusta yhtään sen huonompaa tai parempaa äitiä. Korvikelapset ovat taatusti nekin tyytyväisiä ja terveitä lapsia.
  Olen itse korvikelapsi ja niin ovat minunkin kaksi lasta.
  Sitä paitsi isäkin voi osallistua paremmin syöttämiseen ja yöheräilyihin pulloruokinnassa.

  Mä en yhtään ymmärrä tätä pulloäidin syyllistämistä. Älytöntä.

  Ei mua häirinnyt muitten katseet raahatessani tuttelipakkauksia kassalle, lapseni ainakin sai ruokaa ja äiti oli vähemmän skitso :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Minä oon huomannut että meidän kaikki vanhemmat sukulaiset ja tuttavat (yksi sukupolvi vanhempi) koko ajan tuppaavat antamaan sitä pulloa (kuulemma vähintäänkin yöksi mielellään pitkin päivää). Miehen vanhemmat ei olleet moksiskaan että annetaan lisämaitoa mutta oma äitini joka synnytti veljeni 13 vuotta sitten taas kauheasti painostaa täysimetykseen. Eli siellä julkisella paikalla kaikki ne vanhemmat naiset tuntuu pitävän pulloruokintaa ihan normaalina. Varmaan jonkun verran nuoremmat voivat katsoa kieroon mutta minä olen tarjonnut julkisella paikalla mm. omaa pumpattua maitoa pullosta eikä se tuntunut (kas kas) yhtään niin pahalta mitä NaN:n tarjoaminen...ja kukaan ei oikeasti tiedä että kumpaa minä tarjoan.

  VastaaPoista
 4. vertaistukea tarjolla sekä

  http://maitolaituri.imetys.fi/

  että

  http://www.phpbbplanet.com/forum/korvikemutsit.html

  jaksua!

  VastaaPoista