28.9.2009

Home sweet home

Oltiin koko viime viikko mun vanhempien luona, kun mies oli työmatkalla. Oli kyllä mukavaa, mummi ja ukki muodostavat aivan erinomaiset vauvanviihdytysjoukot, ja mä pääsin mm. neljä kertaa saunaan kaikessa rauhassa sekä lauantaina miehen kanssa ravintolaan syömään! Oli aikas omituinen olo olla liikkeellä ilman herra Höpöstä a.k.a Iggeä, mutta kun makuun pääsi, niin oisin ehkä viihtynyt pitempäänkin. Vaikka se fiilis kyllä katosi heti kun tultiin takaisin, ja pääsin nuuhkimaan Igen niskavilloja. (Päälaelta voi tällä hetkellä nuuhkia lähinnä nahkaa, kun siellä on käynyt melkoinen kato...)

Igge tuntuu kasvavan silmissä. En tiedä, mitä on tapahtunut, mutta Tuttelia menee koko ajan vähemmän ja tiiseliä enemmän ja kaveri vaan laajenee sekä pituus- että leveyssuunnassa. Kävin tänään tossa digitaalivaa'alla Igen kanssa ja ilman, ja vaikka se ei tietysti ihan tarkka olekaan, niin näyttää siltä, että kahdessa viikossa on tullut taas joku 700-800 grammaa lisää. Siis Igelle, ei mulle. Ilmen Iggeä vaaka sen sijaan näytti ihmeellisen pientä lukemaa. Siis toki ollaan vielä kaukana normaalinumeroista, mutta suunta näyttäis olevan oikea. Viime viikon ahkera vaunuilu näyttää purreen!

Paitsi että Igge on kasvanut, tuntuu viikossa tapahtuneen hurjaa kehitystä myös muuten. Uusia taitoja ovat mm. kiljahtelu, jumppakaaressa roikkuvien lelujen määrätietoinen huiskiminen, pään kannattelu hyvin tärkeännäköisenä sekä vatsallaan että pystyasennossa sekä valitus. Siis ei itku, vaan sellainen äjjäjjäjjäjjäj-valitus, kun ahistaa. Ei voi mitään, että meinaa naurattaa, kun yks pikkutirppana aloittaa hämmentävän aikuismaisen valituksen. Lisäksi hän viihtyy välillä yllättävän pitkäänkin sitterissä tai leikkimatolla hillumassa.

Tämä viikko onkin sitten yhtä haipakkaa, sillä lauantaina on vihdoin Igen ekat bileet eli kastejuhla. Ei nyt ihan ehditty sen suositellun kahden kuukauden sisään, mutta jospas se nyt ei olis iso ongelma. Ei kai ne voi sieltä Väestörekisteristä ilmoittaa, että voivoi, teidän poika se jää nyt nimettä, kun ette ole ajoissa hoitaneet asiaa. Eihän...?

Oltiin menossa tänään tapaamaan pappia, hirveellä kiireellä hässäköitiin tässä aamulla melkoisen levottoman yön jälkeen ja eikö Igge rusauttanut kaiken kruunuksi vielä vaipan täyteen tavaraa. Mä jo revin tukkaa päästä, että ei tuu mitään tästä touhusta. Mies päätti siinä sitten kaiken keskellä, siis kun oltiin jo ulkovaatteet päällä ja minä köytin lasta turvakaukaloon, vielä tarkistaa osoitteen kalenteristaan, missä vaiheessa kävi ilmi, että tapaaminen onkin vasta huomenna. No, ainakin kiire loppui siihen.

Nyt Igge nukkuu ja mun tekis kans mieli. Mutta en taida ehtiä päikkäröidä, kun pitää saada kaikki valmiiksi lauantaita varten. Sitä paitsi toi ipana taitaa juuri herätä, ainakin tuolta kuuluu ihan sellainen ähinä...

5 kommenttia:

 1. Tuota pienten kasvutahtia ei voi kyllä muuta kuin ihmetellä. Meilläkin harrastettiin tuota itsensä punnitsemista vauvan kanssa ja ilman just viikonloppuna kun alkoi tuntua tyttö niin isolta. Kyllä se puolisen kiloa näytti taas parissa viikossa tulleenkin.

  Mukavaa kastepäivää lauantaina! Meillä oli bileet viikko sitten lauantaina. Pidin sitä aiemmin vaan välttämättömänä pahana, mutta olikin oikeesti tosi kiva tilaisuus näin itse järjestettynä :)

  VastaaPoista
 2. Heippa! Olen käynyt säännöllisesti lukemassa mitä teille kuuluu, vaikka en ole saanutkaan aikaiseksi kommentoida mitään. On hauska huomata samoja kehitysjuttuja teidän pikkuisella kuin mitä meilläkin, ja matkan varrella monet äidin fiilikset ovat myös olleet tosi tuttuja. Tuo lapsen kasvunopeus on kyllä jännä juttu, sitä jää miettimään että mistä niitä senttejä oikein riittää... :)

  Iloista kastejuhlaa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille toivotuksista! Vielä olis melkoisesti tehtävää ennen lauantaita, mutta eiköhän me saada homma hanskaan... :)

  Ja Pähkinä, tosi kiva kuulla sustakin! Oon käynyt säännöllisesti blogiasi kurkkimassa, että josko siellä olis kuulumisia. Miten teillä on mennyt?

  VastaaPoista
 4. Minäkin oon kiinnittänyt huomiota noiden lelujen huiskimiseen. Epäilin eka näkemään ettei se niitä voi huiskia kun se ei ees tiedä että sillä on kädet mutta huiskii se vaan, kiva niin että äiti saa vähän sitä rauhaa jo.

  Kiva että teillä nousee paino, meillä päinvastoin...2 viikkoa ja vajaa 200 grammaa:( Ja tissillä roikutaan 2 tunnin välein...

  Toivottavasti kastetilaisuus meni mukavasti!

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Ylläpidämme terveysportaalia osoitteessa http://www.terveyskeskus.fi . Haemme jatkuvasti Internetistä hyviä blogeja, joita haluamme suositella lukijoillemme. Blogit esitetään aiheen mukaisina linkkilistoina.
  Haluaisimme nyt lisätä palveluumme linkin sinun blogiisi. Blogiasi ei ole vielä laitettu esille, joten voisitko laittaa viestiä palvelumme Webmasterille, jos haluat että linkki blogiisi julkistetaan sivustollamme.

  Löydät em. osoitteesta Palaute-linkin, jonka kautta voit lähettää vastauksesi Webmasterillemme.

  Terveisin
  Terveyskeskus.fi:n Webmaster

  VastaaPoista