9.12.2009

Hurraa italialaiset insinöörit ja muutama muukin juttu

Elossa ollaan! Palattiin eilen mun vanhempien luota, missä vierähtikin puolitoista viikkoa. Mies oli ensin Lapissa hiihtämässä ja liittyi seuraamme viime viikon lopulla, minkä vuoksi menomatka taitettiin junalla.

Junamatka meni muuten oikein mallikkaasti, mutta käsittämätöntä kyllä, samassa vaunussa lastenvaunupaikkojen kanssa oli myös tupakkakoppi. Reilun neljän tunnin matkustamisen jälkeen haisimme Igen kanssa aivan tuhkakupilta, ja haju oli tarttunut myös kaikkiin matkatavaroihimme. Laitoin reklamaation VR:lle, ja eilen löysin postin seasta kohteliaan vastauskirjeen, jossa kerrottiin, että yhtiöllä on kaksi vaunua, joissa savustuskoppi on kakkosvaunussa. Nämä vaunut ovat ensimmäisiä Pendolino-vaunuja, ja uudemmissa koppi on ravintolavaunussa. Sain korvaukseksi 10 euron lahjakortin VR:n lippumyymälään. Toiminnan nopeus oli hyvä, korvaus aika onneton - periaatteessa en saa mitään korvausta, ellen maksa lisää VR:lle, eikä yhtiö myöskään voi mitenkään taata, etten seuraavallakin kerralla istuisi tupakanhajussa, sillä lippujen varausjärjestelmästä ei kuulemma näy, milloin kyseessä on toinen näistä sekundavaunuista ja milloin taas uudempi versio.

Tarkennettakoon vielä, että minulla ei sinänsä ole mitään tupakkakoppeja vastaan - olenhan polttanut itsekin - mutta en silti pidä siitä, että jouduin pakkosavustamaan viisikuista Iggeä useamman tunnin ajan.

Niin, Igge siis täytti eilen kokonaiset viisi kuukautta! Hurjaa. Tänään käytiin neuvolassa, missä täti kirjasi suunnilleen seuraavaa: "Taitava käsistään. Kasvu OK. Soseet maistuu. Rota, Finip, [kirjainyhdistelmä]." Igge oli kasvanut vajaat kolme senttiä ja puolisen kiloa, ja molemmat mitat olivat käyrien mieleen, ensimmäinen vähän keskikäyrän yläpuolella ja jälkimmäinen aikalailla keskikäyrällä.

Soseita on nyt siis maisteltu muutama viikko pari kertaa päivässä, joskaan ei kovin montaa ruoka-ainetta toistaiseksi eikä isoja määriäkään. Pikkuhiljaa tavoitteena kuitenkin nyt siirtyä entistä enemmän "oikeasti" kiinteiden syöntiin - puoli vuottahan on ihan nurkan takana. Seuraavaksi maistellaan lihaa, ja jossain vaiheessa aion esitellä Igelle myös iltapuuron.

Lihansyönti oli tarkoitus aloittaa jo tänään, mutta ilmeisesti rokotuksesta johtuen illalla alkoi kitinä, joka yltyi kunnon itkuksi. Lapsi tuntui myös aika lämpimältä. Annettiin siis reppanalle Panadolia, minkä jälkeen uni maistui pari tuntia. Sitten Igge heräsi, mutta hirmuisen syöntimaratonin päälle näytti jo, että Nukkumatti noutaa ipanan taas. Itku alkoi kuitenkin pian uudelleen, ja loppui vasta, kun Igge oksensi kaaressa läpimäräksi sekä itsensä että isänsä. Lieköhän se rotarokote syynä tähän? Laatan lennätys helpotti silminnähden oloa, ja äsken Igge söikin taas ihan hyvällä ruokahalulla.

Nukahtaminen ei kuitenkaan näytä (tai oikeastaan kuulosta, mies on Igen kanssa makkarissa) onnistuvan, joten mun taitaa olla aika viritellä Lohikäärme Puff kehiin. Taas vaiheeksi, I might add. Mutta kun se vaan toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti