15.12.2009

Joulutunnelmissa

No niin, uus yritys ja tällä kertaa niin, että Igge on hereillä ja touhuaa leikkimatolla. Leikkiminen on nykyisin tosi pop, ja yleensä sitä säestää joko innostunut hihkuminen tai sitten päristely. Kaveri kuulostaa ihan tossumopolta. Välillä matolta alkaa kuulua ähinää ja lopulta turhautunutta kitinää, mikä kertoo yleensä siitä, että jo muutamia viikkoja jatkuneesta hurjasta harjoittelusta huolimatta ryömiminen ei edelleenkään onnistu, vaikka Igge viuhtoo vimmatusti kaikilla raajoillaan. Sen sijaan kelloviisareina akselin ympäri pyöriminen sujuu sekä selällään että vatsallaan. Muita suosikkipuuhia ovat varpaiden tutkiskelu, lelujen maistelu ja hutkiminen sekä sormien syönti.

Naurussa on kyllä ollut pitelemistä muutamankin kerran, esimerkiksi kun ipana onnistui vääntämään itsensä sellaiselle mutkalle lelukaarien sekaan, että meilläkin meni hetki selvitellessä, miten lapsen saa irti pinteestään. Eikä meitä aikuisia kai koskaan lakkaa huvittamasta sekään, millä vakavuudella ja keskittyneisyydellä Igge suhtautuu kakkaamiseen. Katse lasittuu, otsa rypistyy ja toimintaa säestää antaumuksellinen ähkintä. Mies kysäisi tässä taannoin asiaansa toimittavalta ipanalta melko lakonisesti, että haenko Hesarin, mikä sai allekirjoittaneen nauramaan lähes hysteerisesti. Halvat on huvit ja niin edelleen. (Yritän kyllä välttää nauramasta päin Igen naamaa, ettei reppana turhaa nolostu.)

Mitäs muuta? Ruokavalioon on tällä viikolla lisätty kana. Sellaisenaan kana-kasvissose ei uppoa, mutta olen sekoittanut sitä kasvissoseeseen, ja johan maistuu. Parina iltana on maisteltu myös puuroa (banaani-riisisellaista, nam), ja sekin on tarkoitus tässä kuukauden aikana ottaa osaksi päivittäistä ruokavaliota.

Yöt ovat olleet viime aikoina melkoisen vaihtelevia. Välillä kukutaan, välillä nukutaan. Reissussa ollessa Igge vetäisi yhtenä yönä melkein 11 tuntia unta kuulaan heräämättä kertaakaan. Mä heräsin siihen, että sattuu aivan jumalattoman paljon, mutta olinpa kuulkaa pirteäkin!

Vastapainoksi on kyllä sitten ollut melkoisesti myös hulinaöitä. Aika usein käy niin, että Igge nukahtaa ihan nätisti joskus yhdeksän maissa, mutta herää parin tunnin päästä eikä sitten sammu millään. Tissi ei kelpaa, jos ei ole nälkä. Laulaminen ja hyssyttely ärsyttävät, kun hän vaan haluaisi leikkiä. Unen odotteluun saattaa mennä useampi tunti, mikä taas aiheuttaa sen, että mun unet katoavat kokonaan, eikä uni tule sittenkään, kun lapsi nukkuu. On käynyt niinkin, että olen sitten ehtinyt itse torkkua ehkä tunnin tai en ollenkaan, ennen kuin Igge on taas vaatinut ruokaa. Muutaman sellaisen yön jälkeen mä olen aivan kujalla ja pinna on kireä kuin viulunkieli. En kuitenkaan haluaisi, että lapseni ensimmäinen sana on perkele, öhöm.

Hulinaöiden huippu ajoittui rokotuksia seuraaviksi pariksi vuorokaudeksi. En tiedä, mikä oli, mutta Igge kitisi ja kätisi täysin vastoin tapojaan aivan koko ajan. Annettiin Panadolia, joka ehkä auttoi aina joksikin aikaa, mutta muutaman tunnin päästä itku alkoi taas. Ruokakaan ei oikein maistunut eikä mikään huvittanut hetkeä pidempään. Kuumetta lapsella ei kuitenkaan ollut, eikä neuvolasta (taaskaan) osattu sanoa oikein juuta tai jaata, muuta kuin että tarkkailkaa. Onneksi parin päivän jälkeen helpotti, ja saimme takaisin iloisen Iggemme sen kitinänatiaisen sijaan.

Kohta lähdetään taas jouluostoksille. Suurin osa lahjoista on vielä hankkimatta, mutta en ota stressiä, ehtiihän tässä vielä. Viikonloppuna laitoin kotiin joulun: kaivoin esiin vanhat joulukoristeet, ripottelin ympäriinsä kynttilöitä ja ostin vielä upean punaisen amarylliksen sekä ikkunalle kranssin. Niin ja olohuoneen ruokapöydälle huopaiset tabletit ja lasinaluset ja lattialle ison olkipukin ja tv-tasolle kaksi risukuusta, joiden sisään laitoin tuikkimaan valot. Täällä on aikas tunnelmallista nyt. Illalla kestitään jo viikon toisia glögivieraita, täytyykin muistaa ostaa torttutaikinaa, manteleita ja rusinoita.

Viikon ohjelmaan kuuluu myös lounastamista ja serkun itsenäisyyspäivänä syntyneen pienen ihmeen ihastelua! Näin jo valokuvia, ja voi että se oli pikkuruinen ja suloinen. Muutenkin lähipiirissä on melkoisesti kasvavia vatsoja, enkä voi sille mitään, että aika usein mielessä käy, että mäkin tahdon. Siis kuka olis uskonut! Asia ei tietysti ole ajankohtainen ihan vielä (tai kyllä mä melkein voisinkin, mutta mies sanoi, että ei jaksa ehkä mua raskaana toista kertaa ihan putkeen :), mutta ehkä ensi jouluna sitten jo. Hmm... Onkohan mulle siis nousemassa ensimmäistä kertaa elämässäni jonkinasteinen vauvakuume, vai johtuuko tämäkin vaan hormoneista?

4 kommenttia:

 1. Hus pois vauvakuumeet ;) Meillä mies jo rupes puhumaan että ois JÄRKEVÄÄ tehdä toinen perään. Mä melkein itkuun pillahdin vaikka olen järkevä insinööri muuten ja järkihommat on niin mieluisia, niin että toinen ,tähän valvottaan , kuka sen kantaa ja on raskaana ja synnyttää samalla ku tää ekakin on ihan VAUVA vasta ;)


  Ehkä tämä tunteenpurkaus on seurausta noista sun mainitsemista uniongelmista mistä kärsin minäkin. Aivan samanlaista menoa siis täälläkin kaikin puolin.  Vaan on tuo lapsi ihana, hereillä ollessa hymyää ja nauraa niin et oikein ihmetellään et onko se AINA tuollainen. "Aina kun ollaan kylässä, joo"

  VastaaPoista
 2. voi että sä osaat kyllä kirjottaa mahtavasti! Meinasin pudota tuolilta repeillessäni :)
  Kuulosti kyllä niiiiiin tutulta tuo "mä olen ihan varma että TÄNÄÄN se ryömiminen onnistuu" ja voi jestas sitä harmia kun todellisuus iskee vasten kasvoja kuin kuolainen nyrkki ;) Ja noi pikku-ihmisten kakkatouhut... kun itekin osaisi keskittyä edes johonkin asiaan samalla antaumuksella niin hyvä olisi.
  Hullujen halvoista huveista... Kuutsaa huvittaa vallan vietävästi kun kysyn siltä "käykö herra useinkin täällä" ja "ollaankos me tavattu joskus ennenkin kun herra on niin kovin tutun näköinen". Myös "morjes, morjes, monesko moottori?" on hyvä repliikki. (en tiennytkään omaavani piileviä stand-up koomikon kykyjä ;o No... ehken ihan vielä päivätyötäni kuitenkaan vaihda)

  Järkyttävää kyllä, myös tuo vauvakuume tuntuu tutulta :o :o Välillä aivan kauhistun - onneksi olen pitänyt blogiani: sieltä voi "heikkona hetkenä" tarkistaa kuinka ihanaa sitä onkaan ollut...

  VastaaPoista
 3. Virpi, joo mulla on vissiin järki jäässä, kun vaan kummasti kutkuttaa se vauva-ajatus. Ehkä mä reagoin väsymykseen näin? :) Mä jäin vissiin kerrasta koukkuun, goddamit. Vaan eipä se nyt ihan vielä tosiaan oo ajankohtaista, mut saahan sitä leikitellä ajatuksella, että mitäs jos...

  Kuutin mammalle kiitos kivasta kommentista! Sama homma täällä, ei ookaan ennen ollu allekirjoittaneen jutuille yhtä otollista yleisöä. Määrätyssä mielentilassa mikä vaan höpinä uppoaa kun kuuma veitsi voihin. Ja tietysti positiivinen palaute kannustaa entistä hurjempiin suorituksiin, onneks kukaan muu ei oo kuulemassa. Ehkä mun huumorintajun tasosta kertoo sekin, että toi morjes, morjes -juttu naurattaa mua jotenkin ihan holtittomasti. :D

  VastaaPoista
 4. Meillä ainakin kitinä rokotuksen jälkeen johtuu selkeästi KIPEÄSTÄ REIDESTÄ! Jospa teilläkin???

  VastaaPoista