30.12.2009

Ei lammas...

...vaan herra Hammas on punkenut terävän päänsä läpi lapsukaisemme (ikää 5 kk 3 vkoa) ikenen. Siellä se eka alahammas nököttää! Igge on kuolannut kuin vesiputous jo monta viikkoa, jos ei kuukauttakin ja jyystänyt ikenillään kaikkea vastaantulevaa, mutta ajattelin, että vauvat taitavat tehdä sitä muutenkin, joten en odottanut hammasta ilmaantuvaksi ihan vielä. (Mua ihan vähän ärsyttää se vouhkaaminen, joka joillakin alkaa heti kun vauva vähän kuolaa, vaikka sillä ei olisi ikää kuin kolme kuukautta: Ne on ne hampaat, no se niitä hampaita, nyt ne on tulossa, ei nuku, kitisee vaan, no niitä hampaita se tekee, ihan varmasti. Useimmiten ne hampaat nyt eivät kuitenkaan niin aikaisin puhkea.)

Lisäksi Igge osaa näköjään istua pieniä aikoa ilman tukeakin. Vielä vähän aikaa sitten kaveri taipui heti nenä edellä lattiaan, mutta tänään hän kumartui tutkimaan varpaitaan, nousi takaisin ylös ja istuskeli sängyssä ihan muina miehinä. Joulupukki toi Igelle Stokken TrippTrappin, joten sen voisi varmaan kasata ja pikkuhiljaa harjoitella myös siinä istumista.

Tuoliin pitäisi vaan saada vielä pehmusteet ja turvakaari. Hankintalistalla on muutakin, nimittäin matkarattaat, niin ja Igelle passi. Eka ulkomaanreissu odottaa vain puolentoista kuukauden päässä. Ihanaa päästä aurinkoon! Hassua kyllä, lähtöpäivä on melkein sama kuin vuosi sitten, ei heitä kuin päivällä. Nyt vaan Igge on mukana ihana omana itsenään, ja omatoimireissun sijaan lähdetään Aurinkomatkalle. Ei sentään Kanarialle, mutta melkein: eikös Thaimaa ole uusi Kanaria... En osaa vielä jännittää pitkiä lentojakaan, eiköhän noista selvitä. Rattaissa ollaan (siis minä olen :) päätymässä Gessleinin Swifteihin, joista en ole lukenut oikeastaan mitään negatiivista. Saksasta noita saa tilattua noin 150 eurolla toimituskuluineen.

Päässä risteilee monta ajatusta, mutta en jaksa keskittyä niin paljon, että saisin kirjoitettua mitään tämän ihmeellisempää. Avautumisen tarvetta olisi muutamistakin asioista, erityisesti varsinkin verkossa vaanivista suorittajaäideistä, jotka ovat aina oikeassa. En vaan jaksa nyt miettiä sanojani niin, että en tule väärinymmäretyksi. Kirjattakoon silti ylös, että aivotoimintani saattaa olla pikkuhiljaa palautumassa. Kroppa sen sijaan ei, ainakaan itsestään, joten kai tässä on pakko ryhtyä taistelemaan sohvan ja suklaalevyjen kutsua vastaan. Igen yksivuotispäivään mennessä on saatava pois nämä edelleen vartaloani muhkeuttavat 15 raskauskiloa.

6 kommenttia:

 1. Voi hammasta! Siitä se purukaloston kartuttaminen lähtee :)

  VastaaPoista
 2. Niin, nyt iloitaan niiden puhkeamisesta ja kuuden vuoden päästä juhlitaan samojen hampaiden putoamista :)

  VastaaPoista
 3. Iiks, no miten tissi jakselee hampaan jäljiltä???:)

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Sitä samaa! :) Toistaiseksi syöttäminen on sujunut ilman ongelmia, mutta kauhulla odotan kyllä sitä päivää, kun Igge testaa hammastaan minuun... Aijaijai.

  VastaaPoista
 5. Johan meillä mennään kaikessa samaan tahtiin. Eka hammas löytyi Pikku E:ltäkin sunnuntaina suusta! Hän kyllä jo harjoitteli hampaalla puremistakin, ja kyllä tuntui kipakasti.

  Istumaankin olis päästävä ja tuota samaista Tripp Trappia ollaan käyty jo kaupassa katsastamassa. Minkäs värinen teille tuli? Me on nyt lopulta arvottu mustan ja peruspunaisen välillä, vaikka alussa ihastelin niitä tuoreempia värejä, varsinkin limenvihreää. Torstaina meillä on 5kk neuvola ja ajattelin vielä varmistuttaa, että olisko ihan väärin jos jo pieniä aikoja syöttötuolissa istuisi, kun missään muualla ei enää viihdy...

  Mukavaa vuotta 2010! :)

  VastaaPoista
 6. Joo, kyllä se hammas on nyt pari kertaa ottanut aika inhottavasti ihoon kiinni, vaikka Igge ei varsinaisesti oo mua (vielä?) innostut järsimäänkään... Me otettiin, tai siis tilattiin Joulupukilta, ihan perusvalkoinen ja beigeraidalliset pehmusteet, koska haluttiin, että se sopii kaiken kanssa myös tulevaisuudessa. Eihän sitä tiedä, että millä väreillä tässä innostuu sisustamaan! ;)
  Mukavaa alkanutta vuotta sinne myös!

  VastaaPoista