16.5.2010

Kesäkesäkesä

Jiihaa, kesä! Niin ja joo, mainitsinko jo - kesä!

Mulla on menossa makuuhuoneen sisustusprojekti. Saatiin remonttikaaos taas hetkeksi hallintaan, ja nyt makkarin seinät ja katto hohtavat uusissa vaatteissaan. Tai siis maaleissaan.

Remontti valmistui viime hetkillä viime keskiviikkona ennen kuin mun vanhemmat tulivat vierailulle ja lapsenvahtihommiin. Miehen kanssa käytiin juhlistamassa ensin hänen isäänsä illallisella Palacessa (namnam) ja sitten vielä hengailtiin Bellyssä yömyöhään. Oli kiva olla kaksin ulkona pitkästä aikaa, sitä lajia ei ole tullut kovin ahkerasti harrastettua. Itse olen kyllä käynyt varmaan kerran viikossa ainakin viinilasillisella, joskus toisellakin. (Ja silloin tällöin jopa kolmannella, ja välillä en ole laskenut ollenkaan.) On ihanaa, ettei maitobaari enää mutkista ulkoilua, vaikka sen täydellinen sulkeminen on toistaiseksi edennyt varsin onnettomasti. Mutta kaksin siis emme ole juurikaan ulkoilleet, vaikka kuinka toisin vannoimme ennen Igen syntymää. Pitäisi varmaan vähän ryhdistäytyä tässä(kin) asiassa.

Eilen lähdetiin sitten ensimmäistä kertaa saaristoon tänä vuonna, ja voi yhden kerran, että ihmislapsen sielu lepäsi. Oli kaunista ja lämmintä ja kesäisää! Ipana pärisi onnessaan veneessä ja tutki kyltymättömällä mielenkiinnolla uutta ympäristöään. Mieluiten kuitenkin kävelytyksessä, kallio kun tuntui meidän pienen kaupunkilaispojan pehmoisiin kämmeniin ilmeestä päätellen vallan kauhialta. Ja onhan se toki shokki iskeä kätöset rouheaan kiveen, jos on koko ikänsä kontannut vain parketilla! Käytiin myös tervehtimässä ainokaisia naapureitamme (miehen veljeä vaimoineen), ja Igge sai matkustaa metsäpolulla papan hartioilla. Sieltä olikin hyvä tarkkailla puita ja muita tärkeitä tarkkailtavia asioita.

Illalla Igge kunnioitti saaristossa vallitsevaa rauhaa simahtamalla jo kahdeksalta, ja antoi vanhempiensa nautiskella kaikessa rauhassa tuoreesta parsasta, kunnon pihveistä ja täyteläisestä punaviinistä. Ihailimme auringonlaskua ja maisemaa ties kuinka monennetta sadatta kertaa. Siihen ei kai kyllästy koskaan.

Palattiin kaupunkiin tänään illalla, vaikka ei olisi oikein huvittanut. Toisaalta kesä-Helsinki on ihana - toivottavasti kesä jatkuu. Nyt edessä on jännittävä yö: Igge muutti seinän taakse omaan huoneeseen. Mamman iso pieni poika. Snif. Mutta makuuhuone on taas vain miehen ja mun (ainakin jos kokeilu onnistuu), ja se ei ole hullumpi juttu kyllä sekään!

2 kommenttia:

  1. Hauskaa! Täällä odotellaan myös mökkikauden avajaisia ja veneen vesille laskua. Meillä on vanha puupurkkari, jolla suhaamme kesällä pikniki-tyyppisiä pikkupurjehduksia. Vauvojen pelastusliivit on jo ostettu. Saa nähdä, miten neiti viihtyy veneessä..

    VastaaPoista
  2. Me hankittiin Igelle liivi viime kesänä, ja lapsen kasvun huomas kyllä varsin konkreettisesti juuri siitä. Pariviikkoisena tyypistä ei näkynyt liivin sisältä muuta kuin pää ja varpaat, nyt pikku-ukkeli touhusi menemään liivi päällänsä ihan tosta vaan!

    Venekäyttäytyminenkin on muuttunut: viime kesänä ipana nukahti veneeseen heti, nyt ei kyllä ollut puhettakaan, sen verran jännää hommaa se oli.

    On kyllä ihan huippua, että on kesä!

    VastaaPoista