8.9.2011

Realismia lastenvaatteissa

Tuoreen selvityksen mukaan bloggaajista jopa 38 prosenttia ansaitsee jotain bloginsa avulla. (Etsin linkin myöhemmin.) PR-toimistot lähettävätkin suosituimmille bloggaajille milloin mitäkin tavaraa siinä toivossa, että bloggaaja esittelee tuotteen mieluiten positiivisessa sävyssä. Minultakin kysellään ajoittain, haluanko esitellä, anteeksi testata, jotakin tavaraa, vaikka minusta tuote-esittelyt istuvat vähän huonosti tähän blogiin. Lisäksi ihan vinkkivinkkinä, että välttämättä yli yksivuotiaan lapsen äidille ei kannata lähettää nelikuukautisen vauvan soseita testattavaksi tai yrittää saada ei-raskaana-olevaa yhden lapsen äitiä kirjoittamaan blogissaan sisarusrattaita.

Minulla ei sinänsä ole mitään tällaista toimintaa vastaan, sehän on ihan samaa mitä perinteisten medioiden kanssa on tehty aina. Olen itsekin aikanaan tehnyt tuoteviestintää, jonka olennainen osa oli lähetellä näytteitä asiasta kiinnostuneille toimittajille. Ymmärrän hyvin, miksi bloggaajat ovat kiehtova väline esimerkiksi lanseerauksissa - yhdistyyhän blogeissa kuluttajien luotettavaksi kokema vertaisarvio (tai ainakin vaikutelma siitä) valmiiksi asialle otolliseen kohderyhmään.

No niin, tästä pääsemme soihen, että hiljattain Me and I -niminen lastenvaatemerkki tarjosi jotain syysmallistonsa vaatetta testiin. Kerrankin vastasin kyllä, kolmesta syystä: 1) olen huomannut ko. merkin olevan jossain piireissä jonkinlainen ilmiö, mutta itse en ollut koskaan nähnyt yhtään merkin vaatetta livenä, 2) ihan puhtaasti tykkään vaatteista, vaikka en niistä bloggaakaan ja 3) ilmainen vaate, do I need to say more?

Tilasinpa siis Igelle puolihuolimattomasti ihan kivan oloisen tipupaidan. Sain paketin eilen, ja avasin sen semiuteliaana.

Sieltä paljastui turkoosi paita. Ihan kiva, ajattelin, mutta sitten käänsin paidan toisin päin ja - no, katsokaa itse. Piirsivät sitten siihen lapsen paitaan kanan persereiän.



21 kommenttia:

  1. My God. Melkoinen ylläripylläri.

    VastaaPoista
  2. Höh, musta toi perseenreikä on hauska yksityiskohta. Mutta mulla ei ookaan lapsia.

    VastaaPoista
  3. :D :D
    Varsin koomisen näköinen mutta en kyllä ole varma voisinko moista pitää Typyn päällä.

    VastaaPoista
  4. Yksi ystävä kertoi että Facebookissa on Meandi-lastenvaatteille pyhitetty ryhmä nimeltä Sydänpyllyt (!), joissa äidit ostelee toisiltaan niitä vaatteita ja maksaa usein jopa alkuperäistä hintaa korkeampia hintoja, jos kyseessä on rajoitettu erä. Jotkut saattavat kerätä samaa vaatetta kaikissa eri koissa. Ehkä ne perustaa nyt Faceen sydänpyllyjen alakategorian pyllynreiät?

    Meilläkin on yksi Meandi, sellainen päärynäpaita. Ostin sen Lipsille Huutonetistä kun sain tietää odottavani poikaa, se on musta-turkoosi-vihreä ja aivan ihana. On kyllä kestänyt tosi hyvin miljoonat pesut, kun taas Juhannuspojalle hätäpäissä H&M:ltä hommatut halvat pikkuvaatteet (kun ei ollut omasta takaa sitä kokoa 50 ollenkaan) on parin kuukauden pesujen jälkeen ihan nyppyisiä ja viurahtaneita. Et laatutuotteita nuo selkeesti.

    Äiti teki mulle ala-asteella luistinkassin, jossa on teddykarvasta aplikoitu kissa. Silmät tehtiin ruskeista nahkapyörylöistä ja äiti ehdotti mulle josko tehdään sille pyllynreikä samasta materiaalista. En suostunut, koska pelkäsin kiusaamista. Mulla on se kassi vieläkin kirjastokassina ja nyt se reikä vois olla ihan repäiseväkin :)

    VastaaPoista
  5. Liisa, kieltämättä hieman hämmennyin. Ja Emma, myös nauroin, vaikka mulla onkin lapsia. :) Mut kuten Äni, mäkin epäröin pukea moista paitaa lapseni päälle...
    Lupiini, siitä vaan kassia tuunaamaan :) tulis ainakin taatusti omaperäinen! Mä en ihan hiffaa tota me&I-juttua vieläkään, kun mua jotenkin snadisti ahdistaa kaikki kotimyyntijutut. Mutta hyvä jos laatu on hyvää, kyllä mäkin kattelin et vaikuttaa ihan pätevästi tehdyltä vaatteelta tuo pyllypaita.
    Alanya, sama vika :)

    VastaaPoista
  6. Aaaaaaaah, tämä oli kyllä aamun pelastus!!! Parhaat naurut... voisin kyllä pukea tytölle, ehkä se pelastais jonkun muunkin päivän. =) Olen muuten menossa meandi kutsuille viikon päästä. Rahaa ei ole yhtään ylimäärästä, mutta ajattelin, että kun nyt kutsuttiin ni menen. Ompahan mahdollisuus tavata muita äitejä ja niiden muksuja. Ja jutella aikuisten kanssa jotka toivottavasti myös juttelee takasin, muillakin sanoilla kun gaagaa tai Mau!. Varmaan toi sosiaalinen puoli on iso osa ton jutun suosiota...

    VastaaPoista
  7. Haha, the pyllyreikäpaita. Tuostahan on ollut jo jos jonkinmoista kohua ja paheksuntaa. Lienee brändin puhutuin yksittäinen vaate. :D

    VastaaPoista
  8. Tämä tuote-esittely oli kyllä ihan realistisen rehellisesti pyllystä!

    VastaaPoista
  9. Meiltä löytyy myös Lupiinin kertoma päärynäpaita (käytettynä ostettu ja edelleen tosi hyväkuntoinen), sydänpyllyhaalarit ja parit muut haalarit. Uutena en ole ostanut mitään, mutta olen tosi tyytyväinen noiden vaatteiden laatuun.

    Toisaalta lastenvaatteiden laatu on niin arpapeliä. Jotkus Tarjoustalon vaattee kestävät nukkaantumatta ja värejä menettämättä vaikka kuinka pitkään ja kalliit POP vaatteet taas haalistuvat samantien.

    Mut aika hassu juttu toi pyllenreikä, eka mietin että oliko se joku virhe vaan?

    VastaaPoista
  10. Magdaleena, joo epäilemättä sosiaalinen puoli on tässä iso juttu, sama kuin Tupperwareissa. Ja myös sosiaalinen paine ostaa jotain, ainakin mä luulen, että mun olis vaikea olla ostamatta mitään, jos kaikki muut ostaa ja joku tarjoo kahvit... Siis tavallaan voisin kuvitella, että mulle tulis sellanen olo, että oon velkaa sen, että ostan edes jotain.
    Fanny, mulla tää oli mennyt kokonaan ohi! Jos oisin tiennyt, niin oisin ehkä kuitenkin valinnut jonkun toisen tuotteen. Mä oon näemmä ihan ulkona näistä kuvioista.. :)
    Iiris, oon samaa mieltä, että laatu on kyllä vähän arpapeliä. Meillä on paljon POPin vaatteita, ja suurin osa on ollu tosi hyviä, mut sitten jotkut taas ihan onnettomia. Henkkamaukat ja Lindexit voi kestää yhtä hyvin - tai sitten ei. Ja mietin kans ensin, että oliko se pyllyreikä vaan joku moka, mut ilmeisesti ei.
    Sitä mä vaan itse pohdin, että aikuisille toi varmasti menee ihan huumorista, mutta mites toiset lapset? Pyllyjutut kun kiinnostaa muutenkin tietyssä iässä...

    VastaaPoista
  11. Mä voisin ihan hyvin pistää reilun vuoden ikäiselle tuon paidan päälle. Tiedä sitten onko vähän vanhemmilla pyllyjutut niin "pinnalla", että tuo vain lisää sitä turhaan.

    Mut voisko joku selittää, että mistä se Sydänpyllyt tulee?!

    Myös minua kotimyyntikutsut ahdistavat, mutta tunnustan: olen äitiyslomallani ihan vaan seuranpuutteesta käynyt ostamassa törkeän hintaisen Lingon & blåbärin paidan lapselleni yksillä kutsuilla... kotiäidit -nuo helpot uhrit! Kahvia ja keskustelua, niin jopas sijoitetaan kuukauden lapsilisät mahdollisimman huonosti.

    VastaaPoista
  12. Hillitöntä :D
    Nyt hyppäänkin tästä tooodella näppärällä aasinsillalla kysymykseen, joka on pitäny esittää jo jonkin aikaa: olet maininnut pari eri imetystoppia (toinen UK nettikaupasta, toinen Nellystä - jos oikein muistan). Onkos jompi kumpi ehdottomasti parempi? Itse olen tuolta Brittilän nettikaupasta liivejä tilannu, mutta pähkäilly et semmonen toppi vois tosiaan olla kätevä vaik jonkun villatakin alla.

    VastaaPoista
  13. Pilami, mäkään en tiedä sydänpyllyistä, mut ehkä joku muu osaa selittää? Oon saanut pari kertaa kutsun Lingon&Blåbär-myyntitilaisuuteen, mut en oo mennyt, koska ahdistun pakko-ostamisen ajatuksesta - niin hävettävän ahkera shoppaaja kuin muuten oonkin...

    Jonna, mulla on yks Bravadon imetystoppi just sieltä nursingbra.co.uk:sta. Se on puuvillaa ja sopii periaatteessa myös villatakin tms. alle. Materiaalin huono puoli on se, että se haalistuu pesussa, niin kuin puuvillavaatteille tuppaa käymään. Tämänhetkinen suosikkini on Nellystä tilattu Anitan toppi, joka on jotain keinokuitua ja tosi napakka. Se on ihan selkeä alustoppi eli pidän sitä esim. t-paidan tai tunikan alla, mutta oon hirveän ihastunut siihen, että se toimii napakkuutensa ansiosta myös muotoilevana alusvaatteena, ts. silottaa mahamakkarat. Lisäksi mulla on vielä Boobin valkoinen tank top -mallinen imetystoppi, joka on ehkä näistä vaatemaisin ja josta tiedän monen tykkäävän, mut jotenkin en oo itse siihen kovin tykästynyt. Se on kans puuvillatrikoota (varmaan jotain elastaania seassa kuten Bravadonkin topissa) ja jotenkin sellainen iso, tai siis se ei toimi niin hyvin alustoppina, ja mä taas tykkään noista topeista juuri siksi, että niiden kanssa melkein mikä tahansa paita, jonka saa nostettua helmasta rinnan yli, toimii imetysvaatteena.

    VastaaPoista
  14. Eiku siis se mun suosikkitoppi on Carriwellin eikä Anitan. Sori. :)

    VastaaPoista
  15. Kiittää, kumartaa ja laittaa tilaukseen!

    VastaaPoista
  16. Eikös sydänpyllyt ole vaan tämmönen "me&i" lempinimi? Ainakin facebookissa sen alta löytyi mm. lista ko. merkin myytäviä tuotteita.

    Ylipäätänsä kai se tulee siitä ihanasta haalarista, jossa on se sydän pyllyssä (joka meiltäkin löytyy:).

    Olin kerran L&B-kutsuilla ja ostin helkatin kalliilla ittelleni semmosen mustan tunikan työpaidaksi. Parin pesun jälkeen tunika oli tummanharmaa ja venynyt:( Onneks en ostanut silloin himoitsemaani "linnunrata"-tunikaa, koska se on nyt näköjään web-myymälässä puoleen hintaa:P

    VastaaPoista
  17. Ji-haa - mä haluaisin just tällaisen :D

    Kiitos nauruista!

    VastaaPoista
  18. Hyvä kirjoitus! Lastenvaatteiden laadusta; mielestäni POP ja juurikin tuo Me&I on oudon yliarvostettuja, niistä maksetaan (tai pyydetään?) vielä miljoonan lapsen käyttäminä ihan älyttömiä summia. Oman kokemukseni mukaan laadukkaimmasta päästä ovat Tutan vaatteet, ja niitä saa roobinhoodeista ja kitymarketeista ihan kohtuuhintaan.

    VastaaPoista
  19. Kiitos vaan teille kommentoijille. Mä olen ollut hieman nettipimennossa (tai no oon kyllä lueskellut kännykällä/tabletilla, mutta näillä vehkeillä kommentointi sukkaa), mut hauskaa, että tää nauratti muitakin. :)

    Mä oon nyt hankkinut muutamat Tutat, kun on sattunut kivoja silmään juurikin siellä Kitymarketissa. Ainoo probleema on se, että ne on tehty pikkusen meidän rimpuloita pyöreämmille vauvoille ja esim. housut meinaa tippua jalasta. Koot on kyllä muutenkin niin reiluja, että ne vastaa mun mielestä melkein yhtä tai kahta kokoa isompaa.

    VastaaPoista