7.10.2009

Kolme kuukautta

Igge täyttää tänään maagiset kolme kuukautta. Toistaiseksi en ole huomannut valtavaa eroa eiliseen, joskin vissiin tuo harmaa keli väsyttää vauvaa niin, että tässä vedellään laskutavasta riippuen jo päivän toisia tai kolmansia päikkäreitä.

Merkkipäivän kunniaksi kirjattakoon ylös seuraavia edistysaskeleita:
- Igge kannattelee päätään tosi tanakasti
- lelut ovat alkaneet kiinnostaa, Igge tavoittelee niitä ja onnistuu välillä saamaan ne kiinnikin
- Igge on löytänyt kätensä, hän tuijottelee ja maistelee niitä innolla
- eräänä iltana tuijotuksen kohteeksi pääsivät myös jalat
- äänivalikoima sen kun laajenee, meillä asuu nykyisin varsinainen satakieli kaikkine kurlutuksineen ja kiljahduksineen
- harjoitukset kääntymiseksi ovat alkaneet isin suosiollisella avustuksella. Toistaiseksi tuloksena on ollut lähinnä ähinää kylkiasennossa, mutta kyllä se siitä!

Viime lauantaina Igge sai nimen. Juhlallisuudet menivät hyvin, juhlakalu nukkui koko toimituksen ajan eikä herännyt edes, kun sai vettä päähän. Etukäteen vähän hermostutti, että kuinka mun pinna kiristyy, kun ollaan miehen vanhemmilla. Pelkäsin, että tilaisuudesta tulee pönäkkä ja jäykkä, kun juhlitaan siellä kristallikruunujen, arvotaulujen ja antiikkihuonekalujen keskellä, mutta onneksi tunnelma oli lämmin. Papin suomenkielessä oli ehkä hieman toivomisen varaa, mutta puheen sisältö oli kaunis eikä liian hengellinen.

Ehkä paras palaute tuli miehen isältä, joka on siis yli 80-vuotias sodankäynyt kauppaneuvos. Hän sanoi, että kauneinta koko toimituksessa oli se, miten lämpimästi me tuoreet vanhemmat oli katsottu toisiamme. Niisk. <3

Jaa niin, jottei nyt ihan hempeilyksi mene, niin lopuksi haluaisin tietää, että mihin voi reklamoida, kun vastoin odotuksia en tänä aamuna mahtunutkaan vanhoihin housuihini. Vaikka se kolme kuukautta on mennyt ja vaikka edelleen ruokin lastani pääasiassa äidinmaidolla suoraan pakkauksesta (mitä en sivumennen sanoen olisi kaksi kuukautta sitten uskonut). Huijausta!

5 kommenttia:

 1. Onnea I:lle omasta nimestä, josko sen vaikka s-postiin uskallat paljastaa? Ihanaa että kastetilaisuus meni hyvin, on se kyllä jännä paikka. Meilläkin, vaikka ei edes vettä päähän kaadettu kun oli vain nimiäiset.


  Hurjaa, 3 kk! Kohta Ellikin kolkuttelee samoja ikäpyykkejä. Kehitysvaiheet ovat hyvin samat. Ja onnea imetyksen onnistumisesta.

  Mä iloitsen täällä onnistuneesta iltanukutuksesta 2 hulinayön jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Onnea kasteen ja kolmekuisen johdosta. Ja suurkiitos kommentistasi. On ihana kuulla, miten erilaiset ihmiset ovat blogiani lukeneet. Harva kun on jättänyt jäljen. Ehkä joskus jossain tarina jatkuu ja ehkä siitä ainakin kiinnostuneille ilmoittelen.

  Ihanaa jatkoa teille ja saatanpa tänne vielä tulla uudelleenkin kurkistelemaan :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla että kädet on löytyneet, täälläkin ihan pian varmasti kun nyt poitsu huitoo jo koko ajan noita mobilen yms. riippuvia leluja:)

  Ja paljon onnea nimen saamisesta!

  Samaa reklamaatiota täällä, edelleen 6 ylimääräistä kiloa:(

  VastaaPoista
 4. Onnea kolmikuiselle nimensaajalle :-)
  Minulla on nyt viides kuu menossa, ja kaikki housut lököfarkkuja lukuunottamatta ovat lentäneet pahvilaatikossa varastoon. Ehkä ne joskus vielä mahtuvat. Ehkäpä ensi vuonna tähän aikaan - täytyy pysyä positiivisena.

  Jotkut vastasynnyttäneet ovat kertoneet päässeensä kiloista eroon helpolla, kuulemma huomaamatta "imetys kuluttaa". Mutta toisilla, myös paljon ja pitkään imettävillä, kilot tarttuvat kiinni lujempaa. Ei tässä taida olla mitään sääntöä - outoa on...

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kaikille onnitteluista!
  Virpi, laitan sulle postia heti kun ehdin, yritän suojella edes jollain lailla Igen anonymiteettia. Siks täällä ei ole kuviakaan, vaikka usein tekis kyllä mieli esitellä ihanaa tuotostaan kaikelle kansalle. :)

  EmmyAuroralle kiitos kommentistasi ja kiva jos käyt joskus toistekin! Tässä blogimaailmassa on onneks se hyvä puoli, että huonompina päivinä voi jättää toisten vauvajutut lukematta. Ja olis tosiaan kiva kuulla teidän kuulumisia jatkossakin, jos päätät niitä verkkoon kirjoitella!

  Rose, joo se tarttumishomma loksahti paikalleen ihan yhtäkkiä. Pari viikkoa sitten Igge alkoi just huitomaan leluja, ja tällä viikolla sitten pieni käsi tarrasi kiinni ihanasti rapisevaan pehmokirjaan ja siihen Liberon lahjuskukkaan! Voi siis olla ihan päivistä kiinni, milloin siellä tapahtuu ihan sama juttu. :)

  Salamatkustaja, joo mäkin kuulin etukäteen, miten imetys laihduttaa. Kakanmarjat, tai ehkä joo laihduttaa joitakin, mutta mulle tais tulla se toinen arpa. Toivon kuitenkin, että edistystä alkaisi tapahtua - viimeistään sitten kun imetys on ohi ja energiansaantia uskaltaa oikeesti rajoittaa vähän enemmän. Siihen asti leikkaan uusista vaatteista kokolaput irti ja vältän valokuvia... :)

  VastaaPoista