5.12.2012

Hei ja moi!

Laskeuduimme kylmään pimeään helv valkeuteen perjantaiaamuna. Joka vuosi tässä vaiheessa iskee pieni epätoivo - oikeestiko tätä pitää taas kestää monta kuukautta? En ole vielä päättänyt, onko hyvästä lomasta tässä vaiheessa enemmän hyötyä vai haittaa. Toisaalta marraskuu ei päässyt ryömimään päähän, toisaalta kontrasti viime viikkoihin on niin jyrkkä, että melkein itkettää.

Olisin kyllä preferoinut pehmeämpää laskua lumikauteen, tuollainen kertarojahdus on aika armoton. Kyllä taas kiittelin tätä ihanaa vuodenaikaa, kun hinasin rattaita kinoksissa ja kitisevää kolmeveetä perässä. Puistossa pienempi käveli kolme askelta, tuiskahti naamalleen hankeen ja huusi. Homma kävi vähän turhan hikiseksi, joten ripustin sen kiikkuun, minkä seurauksena jouduin seisomaan paikallani ja jäädyin pystyyn. No kai tähän tottuu.

Suomessa olisi kyllä helpompaa olla talvi-ihminen kuin tällainen valon lapsi. Facebookissakin joka toinen hehkuttaa jotain suksihommia ja lämpimiä glögejä ja kynttilöitä. Yhden ystävän kanssa oli puhettakin siitä, että ehkä auttaisi, jos olisi innostunut jostain talviurheilulajista. Minä olen täysin surkea hiihtäjä, laskettelija ja luistelija eivätkä ko. lajit herätä muuta kuin kylmiä väreitä ja epäluuloa. Olen luvannut puolinorjalaiselle suksilajihullulle miehelleni, että vielä joskus annan edes sille murtsikalle mahdollisuuden. Ehkä nyt olisi hyvä talvi, kun ei ole mitään raskauksia tai muitakaan tekosyitä tarjolla?

Kolme viikkoa tarjosi riittämiin laatuaikaa perheen kanssa, mutta herrantähden mulla oli ikävä mun kavereita! Kamala juoruvaje! Olisin antanut aika paljon yhdestä illasta rantabaarissa hyvässä naisseurassa. Jos siis lähes täydellisestä lomasta haluaisi vielä paremman, kannattaisi rekrytoida joku kaveriperhe edes osaksi aikaa samaan paikkaan. Silloin lapsettomia tekemisiä ei tarvitsisi tehdä yksin (no, tokikaan se yksin spassa loikoilu ei ollut ihan valtavan vastenmielistä sekään, ehe), lapsilla olisi seuraa ja ylipäätään mahdollisuuksia erilaisiin seuruekomboihin olisi enemmän. Nytkin oli hauskaa vaihtelua, kun vietettiin yksi päivä erään ruotsalaisperheen kanssa, jolla oli Igen ikäinen poika, joka muuten sattumalta oli Lillabon kaima. Se oli Igestä varsin hassua, niin kuin sekin, että tämä lähes 3,5-vuotias kulki lähes koko ajan tutti suussa. Suomessa sellaista ei oikeastaan näe, ja kieltämättä se oli vähän oudon näköistä, niin tuttimyönteinen kuin olenkin.

Asiaa olisi ihan kamalasti, voisin kertoa luvattoman hyvin menneistä lennoista, hotellihuoneiden upgreidauksista, ilmaisesta shamppanjasta ja vastapainoksi kohtaamisista lepakoiden ja torakan kanssa, mutta pyrin palaamaan asiaan kuvien kera ensi viikolla. Tänään nimittäin suuntaamme itään kohti mummu-ukkilaa. Johan tässä tulikin oltua kotona melkein viisi päivää. Nämä päivät ovat menneet paitsi arkeen orientoitumiseen (Igge vetää edelleen ihan väärässä ajassa nukahtaen seitsemältä ja heräten viideltä), talvivarustuksen esiin kaivamiseen, kesä- ja syksyvaatteiden pois pakkaamiseen, pyykkäämiseen (jota tosin oli ihanan vähän, käytettiin melkein koko matkisten sisältö pesulassa ennen lähtöä), kavereiden ja siskon tapaamiseen, siivoojaa varten siivoukseen sekä erinäisten lastenhoitokuvioita koskevien hässäkkätekijöiden selvittämiseen (lastenhoitaja on a) viikon saikulla venähtäneen selän takia ja b) raskaana, mikä hieman hankaloittaa kevään hoitokuviota).

To do -listalla ovat edelleen joulukortit, jouluostokset, yksi iso tentti, graduaineiston keruu sekä sellainenkin pikkujuttu kuin että pitäisi varmaan löytää miehelle uusi työpaikka. Ja tietysti listalla majailee myös haasteeseen vastaaminen - Hupsilaa olikin kunnioitettu loman aikana peräti kolmella tunnustuksella, kiitos kaunis teille Lupiini, Suvi Trokee-Dakyyli sekä Leijonalapsen äiti!

Semmoista. Mitäs teille kuuluu? Minä poistun nyt pakkaushommiin, joten hyvää itsenäisyyspäivää itse kullekin säädylle! Huomenna taas katsotaan tuntitolkulla kättelyä, huippua! (Tämä ei ollut sarkasmia, tykkään oikeasti kekkereiden katsomisesta. :)

7 kommenttia:

 1. Oon muuten huomannut, että kun näkee kaupungilla isoja lapsia tutti suussa, ne on yleensä aina turisteja. Esim Espanjassa on ilmeisen yleistä että lapsilla on tutti vielä nelivuotispäivänsä jälkeen. Toinen missä näkee tuttisuita on Itäkeskus, mutta siellä ne ei ole turisteja vaan, ääh, wt:itä (sori nyt vaan epäkorrektiuteni). On kyllä varmaan aikamoinen paukku tulla sieltä ihanasta ikuisen kesän paratiisista tänne koto-Suomeen. Mutta eiks sitä sanota, että valohoidon vaikutukset säilyy monta viikkoa, joten te ootte ainakin tavallaan pullottaneet sitä lämpöä ja valoa omiin, hmm, synapseihinne tai mitäs nää nyt onkaan, aivoissa olevat jutskat jotka näitä hormoneita säätelee.

  Musta talviurheilu on perverssien touhua. Olen ajatellut ulkoistaa esikoisen luistelut ja hiihdot sen kummitädille, joka on just tällainen pervo murtsikkanainen. Aion myös kysyä asiaa just vetoamalla tähän pervous-asiaan, varmasti suostuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti googlettaa toi wt, miten noloa :) Löi vaan ihan tyhjää! Oon tässä analysoinut, että ei tää kylmyys tai keli muuten olis niin kamalaa, mut tää halvatun jatkuva pimeys - se lamauttaa. Jos ei aamupäivällä selviä ulos, niin sit ei tuu mentyä ollenkaan, kun jo kolmen maissa tuntuu siltä, että on nukkumaanmenoaika.

   Pervoksi nimittely on takuuvarma kortti! Ja joo perverssiä hommaa on. Mies yritti joskus mua houkutella hiihtämään mm. kertomalla, että "sit kun on hiihtänyt koko päivän niin saa appelsiinin". Siis mitä vittua, appelsiinin? Mä kysyin, että onkse unohtanut kertoa syntyneensä viiskytluvulla. Jos meinaa mut saada jonnekin ladulle, niin täytyy luvata vähän enemmän kuin joku hikinen appelsiini...

   Poista
 2. Hei, miulla on kanssa sulle tunnustus! http://ellinploki.blogspot.fi/2012/11/turhan-tiedon-tietopankki.html

  Ja tervetuloa takaisin Suomeen, kyllä se siitä!

  VastaaPoista
 3. Murtsikka on ihan mahtava liikuntamuoto - suosittelen suuresti. Mutta siihen tarvitaan sitten kunnon vehkeet. Ei mitään kompromisseja tai kombi-suksia. Ammattitaitoisen myyjän myymät hyvät sukset ovat kaiken a ja o. Tämä nyt silti pätee ylipäätään kaikkeen - varusteiden on oltava _riittävän_ hyviä. Hifistelyn voi jättää muille, mutta ihan markettikamallakaan ei kannata harrastaa - jää muuten harrastamatta.

  Viime talvi meni jotenkin ohi hiihdon suhteen, kun olin raskaana, mutta nyt harrastan itsellen valehtelua sen suhteen, että "kyllä ne raskauskilot sitten katoaa sinne ladulle". Eniten ehkä kuitenkin odotan yläselän lukkojen aukeamista sen sivakoinnin avulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannut, että murtsikasta on tullut epäilyttävän suosittua viime vuosina. Kai sitä on pakko kokeilla... :) Ja siis mies on tosiaan kohtuullisen innostunut hiihtoharrastaja (kaikki suksilajit kelpaa), joten se on jo varmaan valinnu mulle jotkut nanosukset vai mitä ne on. Mä oletan, että huolto pelaa ja mä saan vaan astua monoihin.

   Aika moni entinen hiihdonvihaaja tuntuu hurahtaneen murtsikkaan ihan tosissaan, joten mistä sitä tietää, ehkä mäkin vielä opin edes sietämään jotain talvilajia. Mut se ei vissiin selviä, jos ei kokeile. :)

   Poista
 4. Mulla on kanssa suksien voitelija ihan omasta takaa. En mä nyt todellakaan itse voitelisi suksiani. ;) No, pidot pistän itse, mutta se nyt ei oo mitään verrattuna niihin pohjavoiteluihin.

  Onneksi oli samainen suksienvoitelija toimi mun hiihdon openakin. Luulin osaavani hiihtää lapsuuden ajoilta, mut ei se sit ihan mennytkään niin. Oli vähän tyhmä olo muuten, kun ei osannut käyttää sauvoja oikein. :D Mut nopeastipa senkin oppi, kun joku kerran näytti oikean työntötekniikan.

  Jotta ladulle vaan! Omistan nykyään myös päheän hiihtoasun, kun pari vuotta mies naureskeli mun omituisille hiihtovermeille (pesussa kulahtanut ja ohueksi kulunut vanha kevyttoppapuku). Nyt mä ainakin näytän prolta. :)

  VastaaPoista