21.12.2012

Joulukorttianarkisti

Kun olin lapsi, rakastin kaikkea askartelupaskartelua. Ja koska äitini on lastentarhanopettaja, hän ei ollut kovin innokas askartelemaan minun ja siskoni kanssa, mistä syyllistämme häntä säännöllisesti edelleen. Paitsi että minä en ole ollut syyllistämisasiassa enää viime aikoina ihan yhtä innokas kuin ennen, koska enhän minäkään ikinä jaksa askarrella omien ipanoideni kanssa. Se on sotkuista ja työlästä ja ne jaksavat keskittyä noin kaksi (2) minuuttia, ennen kuin innostus herpaantuu ja minä jään liimailemaan ihan keskenäni. Sitä paitsi minun on hyvin hankalaa olla puuttumatta askarteluihin, kun ne liimaa kaikki väärinpäin eikä ollenkaan niin kuin minä olin suunnitellut.

Alkuviikosta ryhdistäydyin ja rykäisimme Igen kanssa läjään 45 joulukorttia. Vähän anarkistisia niistä tuli, kuuset sojottavat miten päin sattuu ja osasta piti leikata puolet pois, kun ne eivät mahtuneet korttiin (kamalan rajoittava tuollainen kortti, vähän niin kuin sekin että muka pitäisi piirtää vain paperiin!). Mutta minusta niistä tuli hienoja! Iggekin oli ylpeä tuotoksista, kehui itseään että "kyllä minä oon kuule mamma niin taitava poika, että minä autan sua tekemään nämä kortit". 

Kuvakavalkadiin valikoitui itse asiassa aika sovinnaisia kortteja, kun kamerasta loppui virta enkä ehtinyt kuvata kaikkein villeimpiä viritelmiä. Jotain kehitystä tässä kuitenkin on tapahtunut, kun tyyppi liimasi latvatähdet ihan itse juurikin puiden latvaan eikä esim. pöytään, seinään tai itseensä. Pienempikin auttoi taputtelemalla kuvioita niin, että liimaukset varmasti pysyvät. Parin vuoden päästä mun ei enää tarvitse tehdä mitään! (Ja voin kertoa, että ihan just ei muutenkaan huvita postitella yhtikäs mitään, kun tänä vuonna on postitettu kaikki hääkutsut ja kiitoskortitkin. Mutku ei luonto anna periksi mennä kaupan korteilla, vaikka muuten olenkin innokas ylittämään aidan matalimmasta kohtaa.)

Kortin sisälle laitettiin pieni kuva ipanoista pilvenpiirtäjän ikkunalaudalla (sisäpuolella sentään) ja Igen selvitys joulusta: 
 
"Joulu tarkoittaa sitä, että enää ei saa syödä joulukalenteria. Silloin pitää varmaan syödä siis puuroa ja leipää.

Joulupukki on kolme tai yksi vuotta vanha ihminen. Mutta se joulupukki ei ole pikkuveli. Sekin on yksi. Joulupukki on vähän punainen."

Hyvää joulua & god jul siis itse kullekin säädylle!


 
 
 
Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Onpas muuten hienoja kortteja! Ja herttainen sisuskin! Luovuusaste ihan toista kuin täällä... ;)
  God Jul!

  VastaaPoista
 2. Onpa hienoja! Taidanpa varastaa idean ensi jouluun... :D

  Meillä meni tänä vuonna korttien askartelu vähän reisille, kun huomasin liian myöhään, että "oho, ne kortit pitää tosiaan lähettää huomenna". Sitten tuli niin rumia, että lohduttaudun ainoastaan sillä, että roskiin ihmiset ne kuitenkin heittää. Suurimpaan osaan tuli vain lasten kuva ja nyt kun lapsellisilta kavereilta on tullut kortteja, niin tosi harvalla on lasten kuvaa kortissa. Tuli sit vaan mieleen, että ei ne taida tykätä meidän lapsiaiheisista korteista. Mut kun mä itse kyllä näkisin mielelläni edes kerran vuodessa miltä kavereiden lapset näyttävät. Kun osan olen nähnyt vain vauvana.

  Mullakin on vähän jatkuvasti fiilis, että pitäisi askarrella ja piirrellä enemmän. Mut kun se sotku ja lapsen äkillinen kiinnostuksen katoaminen ja kaikki muut selitykset...

  VastaaPoista
 3. Respect!

  Mahdottoman hyvää joulua sinne sisäkengillä tai ilman!

  VastaaPoista
 4. Mä en juurikin perfektionistin luonteen vuoksi halunnut vielä Typyä mukaan. Kehittelin ensin ideaa, että mä olisin piirtänyt (tulostanut) kuusia ja Typy olisi värittänyt ne vihreiksi mitenkuten. Siihen olisi vähän "rustiikki" meininki sopinutkin, mutta kun tyttö suostui sohimaan vain sinisellä värillä, luovutin. Sinisiä joulukuusia ei siis nähty meidän joulukorteissa tänä vuonna, mutta ensi vuonna aion ottaa jo lapsityövoiman aktiivisemmin käyttöön. Tänä vuonna tytöt päätyivät vain poseeraamaan kameralle, ja minä lähettämään kortteja lapsien kuvalla varustettuna. Asia, mitä vannoin vuosi sitten, että en tule ikinä tekemään. Niinpä. ;)

  Oikein railakasta joulua teillekin! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kortteja saitte aikaiseksi!

  Oikein lämmintä ja iloista joulua teille! =)

  VastaaPoista
 6. Kaikille yhteisesti kiitos kaunis! Kännykällä ei pysty parempaan. Tein joululle ihan konkreettisesti tilaa aah-niin-ihanalla vatsataudilla enkä kyennyt edes kommentteihin vastaamaan. Nyt ollaan jo matkalla kohti etelärannikkoa ja avokasjoulua, kyl tää tästä taas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös täällä meillä tehtiin joululle tilaa vatsataudilla, oikein koko perheen voimin siitä nautitiin ja koko kuluneen viikon ajan. Kuppakin on varmaan miellyttävämpi tauti... =P

   Poista
 7. Hienojahan nuo kortit on, älä nyt ole niin vaatimaton! Meillä perinteisesti herättiin korttihommiin jo kun viimeinenkin postituspäivä oli mennyt, joten ekologisesti laitettiin vaan vähän tuunattu jpg sähköpostiin. Tosi kiva kun voi olla tälleen puolivahingossa ekologinen ja sillä kortilla oikeuttaa oman laiskuutensa ;-)

  Hyvää joulua näin takakäteen ja hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Heippa Hups, sinulle olisi pieni haasteen poikanen blogissani ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! Tämähän näyttää ihan(an) inhimilliseltä. :)

   Poista