19.8.2009

Kuntokartoitus

Tänään käytiin neuvolassa lääkärin arvioitavina sekä minä että Igge. Suurin ylpeydenaiheemme protestoi tarmokkaasti tutkimuksia ja pissasi kiitokseksi iloisesti tädin pöydälle.

Allekirjoittaneen jäljet tarkastettiin ja todettiin, että kaikki kunnossa. Igge todettiin virkeäksi ja jänteväksi poikaseksi ja kasvu hyväksi (jee!). Pituus menee keskikäyrällä ja paino jossain siellä alapuolella edelleen, mutta nätisti nousussa kuitenkin. Täti totesi, että jokainen lapsi on erilainen, eikä mitään syytä huoleen ole, kun lapsi voi hyvin ja kasvaa. Igge näyttää siis perineen isänsä ruumiinrakenteen - onneksi! Nimimerkillä Se, joka väitti, että imetys vie raskauskilot, valehteli.

Pulloruokintaa saadaan nyt siis vähentää niin, että lisäruokaa ei tarvitse antaa joka syötöllä. Tavoitteena on päästä kokonaan pois pulloilusta. Vähän huvitti, kun neuvolantäti varmisteli, että "siis jos haluat imettää?". Tuskinpa olisin viitsinyt/jaksanut tätä imetys-pullo-pumppaus-rumbaa, jos en haluaisi, kun nytkin on välillä tehnyt tosi tiukkaa. Viikon päästä käydään taas tsekkaamassa, miten paino kehittyy uudella systeemillä.

Neuvolareissulla koettiin myös elämämme ensimmäinen puolijulkinen syöttö, sillä kaiken lääkäröinnin jälkeen lapsukaisella oli nälkä ja kiukku, enkä viitsinyt kiusata toista odotuttamalla kotiin asti. Niinpä ruokailu hoidettiin siinä neuvolan käytävällä - ajattelin, että ehkäpä äitiys-/lastenneuvolassa on totuttu moiseen. Hienosti meni, lapsi söi nätisti ja äitikään ei ollut ihan kamalan hermostunut.

Koska lapsi oli kylläinen ja tyytyväinen, kotiin ei ollut mikään kamala kiire. Niinpä käytiin samalla reissulla vielä lounastamassa, kaupassa ja apteekissa. Siinä olikin sitten yhdelle päivälle niin paljon jännitystä, että kotiin päästyämme nukuttiin molemmat reilun kahden tunnin päiväunet. Eikä tekis pahaa saada vähän lisääkin tuota ihanaa uninannaa - mikä siinä onkin, että vaikka järki sanoo, että nyt unille, niin silti sitä vaan kukkuu yömyöhään?

4 kommenttia:

 1. Älä nyt höpise mistään raskauskiloista, olit säteilevä :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että tekin pikkuhiljaa luovutte pulloilusta!! Minäkin tähtään nyt siihen:) Eikös olekin jännää "julkisyöttö". Itse olen syöttänyt Hesburgerilla, Ikeassa (siellä on oma syöttötila), uimarannalla ja tänään neuvolassakin (jännitti että mitä neuvolantäti sanoo mutta kehui pojan imuotetta).

  Mulla ei ole niitä imetyspaitoja mutta luulen, että niistä voisi olla iloa- tähän asti oon pitänyt yhtä huivia mukana ja sillä peittänyt strategiset paikat.

  Kieltämättä raskauskilot näyttävät lähtevän hiton hitaasti. Mulla on reilu kilo nyt lähtenyt synnäriltä poistumisen jälkeen mutta jos reippaasti jaksat vaunuilla ja syöt terveellisesti niin uskon että ne kilot tippuvat sultakin. Mua harmittaa kun juuri mitkään vanhat housut/hameet ei nyt mahdu päälle. Pellava on onneksi armelias ja venyy.

  Mutta olen tosi tosi iloinen nyt puolestasi! Toivottavasti imetysrumba on nyt sun osaltasi rauhoittunut:)

  VastaaPoista
 3. Rose, niin mäkin toivon! Ainakin homma on helpottunut huomattavasti. Ja tosi kiva, että teilläkin on tähtäimessä pakkopulloton aika. :)

  Oon nyt antanut pullosta pumpattua omaa maitoa + korviketta 120-160 ml päivässä, mistä omaa on ollut puolet tai ylikin. Se sähköpumppu on kyllä tosi hyvä, huomasin että säkin olit hankkinut sellaisen!

  Kuulemma ne kilot alkaa tippua paremmin vasta kun vauva on kolme kuukautta - eli sitä odotellessa...! Toiveissa tosiaan olis, ettei tunika-leggings-kauden jälkeen tarvis ostaa koko vaatevarastoa uusiksi. :)

  VastaaPoista