14.8.2009

Turhaa kierrätystä

Välillä mietityttää, että eikö tässä pääsis kaikki helpommalla, jos vaan kaataisin maitoa vaippaan suoraan sen sijaan että kierrätän sen vauvan läpi? Kaveri syö, nukahtaa (paitsi silloin kun valvoo, tietysti), herää, kiljuu, kipristelee, turahtelee pariin otteeseen, kaipaa pesua ja tadaa - taas on nälkä. Ja sama ralli alkaa alusta.

Lisäksi puhdas vaippa ilmeisesti toimii jonkinlaisena laksatiivina, kun uutta tavaraa pukkaa usein heti kun teipit on suljettu. Eikä se vaippakaan aina ehdi paikalleen, vaan perästä kuuluu milloin mihinkin: lavuaariin, pyyhkeeseen, hoitopöydälle, pahaa-aavistamattoman vanhemman käsille/rinnuksille...

Maailman rakkain vauva on jo viisi viikkoa ja kolme päivää, ja joinakin päivinä joku voisi jopa väittää, että elossamme on jonkilainen rakenne alun rakkaushuuruisen mutta kaoottisen haahuilun sijaan. Kaiken kakkaamisen, syömisen ja kiljumisen välissä ehditään välillä leikkiä ja seurustella, nukkua päikkäreitä, käydä ulkona, pestä pyykkiä ja mammakin on todistettavasti ehtinyt syömään aamiaista JA lounasta JA käymään suihkussa (tosin harvoin kaikkia kolmea samana päivänä :).

Seuraavaksi tavoitteena on pikkuhiljaa harjoitella syömistä kaupunkiolosuhteissa ilman, että allekirjoittanut menee paniikkiin. Tähän asti ollaan hengailtu joko tässä lähihoodeilla, jolloin syömishommia varten on kiirehditty kotiin, tai sitten on oltu jonkun muun kotona. Olis kyllä kiva päästä kaupungille katselemaan ja ehkäpä jopa täydentämään vähän omaa vaatevarastoa - ihan en kun mahdu normaalihousuihini toistaiseksi. Onneksi on nettikaupat, etten ole ihan vieroittunut kuluttamisen sietämättömästä keveydestä!

9 kommenttia:

 1. Pari ensimmäistä kappaletta sai nauramaan ääneen. Niin tuttua täälläkin jo parin viikon kokemuksella :D

  VastaaPoista
 2. Joo, alan pikkuhiljaa ymmärtää, miksi pikkulasten vanhemmat puhuvat niin paljon kakasta! :) Ja hei, onnea kovasti sinne myös! Viimeksi taisit kirjoitella, että h-hetki on vielä edessä. Toivottavasti kaikki meni hyvin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista! :) Kyllä kaikki on mennyt hyvin, vaikka jouduinkin kokemaan niin omaksi kuin hoitavan henkilökunnan yllätykseksi supernopean luomusynnytyksen. Hurja kokemus, mutta saihan siitä mitä ihanimman palkinnon. :)

  VastaaPoista
 4. Voi ei :D Meillä taas neiti panttasi kakkaa viikon, aikaisemman tykityksen jälkeen sekään ei tuntunut kivalta (ei äidistä eikä vauvastakaan). Nyt on kiva autuaana vetää kolmansia päiksyjä tälle päivälle kun vihdosta viimein kakka tuli.


  Ja siitä imetyksestä. Kyllä sä selviät! Mä en ole tosin itsekään käynyt vielä tuota 1 km päässä olevaa ostaria kauempana vauvan kanssa, kaupungilla siis.. Mutta huomenna mennään kaverin muksin 1 v synttäreille.


  Ja ens viikolla lennetään lappiin :O

  VastaaPoista
 5. heh, olen pohtinut ihan samaa - ja eritoten sitä miksi ihmeessä kakkaa ei voi tehdä samaan vaippaan kuin pissaa? Kitinä alkaa -> kurkkaat vaippaan -> jahas, pissaa ->uusi vaippa -> nostetaan vauva hoitopöydältä syliin ja... prööööööööööt

  Vauvat oikeasti ajaa tän pallon tuhoon! Mutta ainakin meillä pitäydytään kertiksissä siitä(kin) huolimatta kun kyllä tähän "katastrofiin" nää meidän vanhan talon pyykin pesu- ja kuivausolosuhteet on turhan haastavat (kun on nuo vauvan pesu ja kuivausolosuhteetkin... :/ ) jotta jaksais vielä kestojakin opetella. Ehkä myöhemmin. Tai sitten ei :)

  VastaaPoista
 6. Samat kommentit täältä - nuo ekat kappaleet saivat tosiaan naureksimaan. Täysin sama meno nimittäin täällä myös. Hoitoalusta (ja puolet kylppäristä)on lainehtinut jo useaan otteeseen ja tuota uuden vaipan laksatiivisuutta on meilläkin mietitty =) Tänäkin aamuna sain unenpöpperössä alkaa putsaamaan omia varpaitani, kun peittyivät taas ensimmäiseksi kunnon kuorrutukseen... ;)

  VastaaPoista
 7. Tuossa se nyytti nytkin tuhisee täydessä unessa ja yllätys yllätys, tuoksusta päätellen kakka pöksyissä. :)

  Kestot on täälläkin toistaiseksi kaapissa... Vakaa aikomukseni on kokeilla niitä - sitten joskus. Harsoja ja villahousuja ja muutama taskuvaippakin on odottamassa vähäkakkaisempaa aikaa. Ehkä sekin joskus koittaa?

  Virpi, lykkyä lentoon! Meidän pitäis mennä syksyllä Osloon, jänskättää jo valmiiks. Mun ens viikon tavoitteena on mennä joku päivä esim. Kampin keskukseen hengailemaan ja ruokkia lapsi siellä. Kääk. On kyllä käyty kaupungilla muutaman kerran, mutta toistaiseksi lapsi ei ole edes ollut hereillä niillä reissuilla. Mun pahin painajainen on se, että lapsi saa hervottoman raivarin ja joku kaikkitietävä täti tulee neuvomaan. Se olis kamalaa.

  VastaaPoista
 8. kiitos aivan todella tutun kuuloisesta blogista iloineen ja suruineen. kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 9. Hei anonyymi, kiitos sinulle kommentistasi - siitä tuli hyvä mieli!

  VastaaPoista