31.1.2013

Haasteissa vainko oot mun

Haastehommia taas. Vastailen näihin hitaasti mutta epävarmasti, vaikka niistä aina kovin ilahdun. Kysymyslistalla muisti ensiksi Valeäiti, kiitos sinne!

1. Synnytys vai 36 tunnin lento lapsi sylissä (kahdella vaihdolla)?
Paha! Siis synnytys ei ahdista yhtään, vaikka mun geeneillä se homma kestää helposti tuon 36 tuntia. Toisaalta palkintokin on tietysti ihan omaa luokkaansa, vaikka matkailua rakastankin. Just tällä hetkellä kuitenkin passaisi paremmin matkailu kuin vauva-arki, joten ehkä kuitenkin lento - jos siis palkintona olisi muutama viikko jossain palmun alla. Jos pitäisi vain muuten vaan lennellä, niin sitten synnytys.

2. Oksu+ripsa vai korvatulehduskierre?
Korvatulehdus ei toistaiseksi ole tarttunut minuun, joten puhtaasti itsekkäistä lähtökohdista valitsen sen. Ja kipulääkkeiden ja antibioottien ansiosta korvatulehduslapsi on ainakin meillä ollut yhtä nopeasti iskussa kuin vatsataudinkin jälkeen. Molemmista vaihtoehdoista meillä valitettavasti on ihan riittävästi kokemusta, jopa omakohtaista, tosin omasta korvakierteestäni en muista mitään.

3. Yliväsyneen lapsen nukuttaminen vai väkisin syöttäminen?
Nukuttaminen. Voi ottaa sen kainaloon ja mennä itsekin nukkumaan. Väkisin syöttäminen ei vaan onnistu millään.

4. Uhma vai eroahdistus?
Uhma on rasittavampi ja pidempi, mutta jotenkin myös kiehtovampi vaihe. Että kyllä mä sen uhman sitten kuitenkin valitsen.
 
5. Tahmascheissevaipan vaihto vai puurojen hinkkaaminen pöydästä?
Puurot. Terveisiä vaan kaikille esikoistaan odottaville, että se, joka väittää, että ei oman lapsen paska pahalta haise, valehtelee. Mulla on siihen puuron putsaukseen sitä paitsi ihan lyömätön metodi: myrkytön keittiöpuhdistussuihke + Viledan Active Scrub. Ei naarmuta, mutta poistaa myös ne pirulliset syöttötuoliin kuivuneet puuro-osumat.
 
6. Puisto vai mielikuvitusteekutsut?
Puisto. Siellä on tsägällä aikuisseuraa. Meillä ei ole teekutsuja, mutta mielikuvitusruokaa syön lähes päivittäin. Ja pyyhin lopuksi suuni pekonilla, sillä kolmevuotias on päättänyt, että Ikean kangaspekoni on servetti. (Mä muuten odotan, että me satuttaisiin haasteen antajan kanssa joskus samaan puistoon, kun ihan ilmeisesti asutaan aika lailla samoilla hoodeilla. Ehkä sitten, kun sinne puistoon tarkenee taas mennä!)
 
7. Hammas vai flunssa? 
Vetoan samaan seikkaan kuin korvatulehduskysymyksessä: hammas ei tartu. Joten se. Tässä eräänä päivänä huomasin, että pikkuveljellähän on suu täynnä hampaita. En osaa sanoa, onko se kiukutellut niitä - ei siksi, ettei se olisi kiukutellut, vaan puhtaasti siksi, että eipä ole tullut pitkään aikaan edes mieleen koko hammasvaihtoehto.
 
8. Imetysliivit vai äitiyshousut?
Tässä on kyllä kaksi erotiikan huipentumaa vastakkain. Vastaan kuitenkin äitiyshousut, koska niitä joutui käyttämään huomattavasti vähemmän aikaa.
 
9. Univelka vai päänsärky?
Jos päänsärky lähtee Buranalla, niin se. Univelkaan ei valitettavasti ole mitään lääkkeellistä lievitystä.
 
10. 8 tunnin yöunet vai (hyvästä) ravintolaillallisesta alkanut bileilta ilman krapulaa? 
No jälkimmäinen totta kai! En mä nyt niin mutsi ole, huh.
 
11. Blogit vai Ilta-Sanomien viihdeuutiset?
Blogit, vaikka seuraan kyllä molempia.
 
Ja sitten samaan maratonpostaukseen vielä vastaukset vähän myöhemmin kysymyksensä esittäneen FC:n haasteeseen.
 
1. Mikä on sun toteemieläin ja miksi juuri se eläin?
En ole ikinä jaksanut ottaa selvää, mikä on toteemieläin, joten ei mitään hajua. Mulla ei siis ole sellaista.

2. Mikä susta piti tulla isona? Tuliko?
Ihan ensimmäinen haaveammatti oli kuulemma "sairaalanhoitaja". Ei tullut sairaalan- eikä edes sairaanhoitajaa, ja muutenkin jätän hoivahommat suosiolla sellaisille, jotka ovat niissä parempia.

3. Mikä oli ensimmäinen työpaikkasi? Millainen kokemus se sinulle oli?
Jos ei lapsenlikkana toimimista lasketa, niin ihan ensimmäinen palkallinen (kesä)työ oli toimia kaupungin lastenleirin ohjaajana. Se oli kivaa, tunsin itseni kovin vastuulliseksi kypsässä 16 vuoden iässä.

4. Mitä mielestäsi onni on?
Luulen, että onni pakenee määritelmiä.

5. Lempi blogisi/bloggaajasi. Miksi?
Eniten tykkään tällä hetkellä äitiblogeista, joita kirjoittavat viisaat ja hauskat aikuiset naiset. En uskalla ryhtyä luetteloimaan, koska unohtaisin kuitenkin jonkun!

6. Mottosi elämässä
En ole mottoihminen, mutta joitakin elämänohjeita listasin edellisessä haastepostauksessa.

7. Millaisia asioita arvostat kumppanissa/kumppanissasi.
Esimerkiksi sitä, että vaikka hänellä olisi taustansa takia kaikki edellytykset siihen, että hänestä olisi tullut arrogantti kusipää, hän on päin vastoin vilpitön ja ystävällinen ihminen. Mies ei koskaan puhu pahaa kenestäkään selän takana eikä häntä tarvitse holhota missään sosiaalisissa tilanteissa. Lisäksi hän arvostaa minussa niitä asioita, joita haluan itsessäni arvostettavan, nauraa vitseilleni ja edelleen yllättää minut tietämällä joistain asioista enemmän kuin minä (mikä on ihan oikein kaltaiselleni besserwisserille). Ja on sillä myös ihan hyvä pylly.

8. Minkälainen on mielestäsi hyvä parisuhde?
Sellainen, jossa molemmilla on hyvä olla.

9. Mitkä kolme kotityötä haluaisit suosiolla jättää kumppanisi hoidettavaksi ( ne joilla ei kumppania ole voi miettiä tätä jo etukäteen)
Imurointi
Pyykinpesu
Tiskikoneen tyhjennys

10. Kumoa käsilaukkusi sisältö ulos ja kerro, mitä kaikkea käsilaukkusi sisälsi.
Käsilaukkuni on yleensä aika pieni, joten kamalasti siellä ei ole tavaraakaan. Esimerkiksi lompakkoa en käytä erikseen, kun tuo käsilaukku on oikeastaan lompakon kokoinen. Anyways, tässä inventaarion tulos: ajokortti, verkkopankkitunnukset, bonuskortti, pankkikortti, kansainvälinen matkavakuutuskortti, Motivuksen jumppakortti, Kela-kortti, Helene Rubinsteinen Eight Hour Cream -tuubi, huulirasva, kaksi korvatulppaa (edelleen mukana marraskuun pitkien lentojen jäämistönä), Diorin musta rajauskynä, kampa ja pari kuittia. Ulos lähtiessä laukkuun menee myös puhelin ja mahdollisesti yksi vaippa, jos pikkuveli on mukana.  
 
Tämä laukku on palvellut erinomaisesti myös hoitolaukkuna erotuksena esikoisen vauva-aikaan, jolloin rahtasin mukana valtaisaa hoitolaukkua täynnä tavaraa, jota en oikeastaan koskaan tarvinnut. Visa pelastaa hätätilanteissa, joita on ollut tasan yksi: kerran ihan vauvana pikkuveli rutisti kaupungilla nipat, jolloin sijoitin parikymppiä uuteen vaatekertaan. Olisin sen saattanut tehdä muutenkin, mutta olipa ainakin hyvä syy!

11. Linkitä loppuun biisi, joka kertoo jollakin tavalla sinusta.
http://www.youtube.com/watch?v=V8kiNMQIctg
 
Siinä! Nyt mun on juostava kirjastolle, joten kysymykset ja jatkohaasteet jää tekemättä. Mut ehkäpä myöhemmin, eihän sitä koskaan tiedä. Tässäkin lienee tarpeeksi lukemista yhdelle kertaa. :)
 

11 kommenttia:

 1. Kiitän! Ja olen jännittynyt, pitääkö mun nyt aina pelätä puistossa että joku tunnistaa?? :D käyttekö auto- vai laivapuistossa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää! :) Laivapuistossa useimmiten, joskus autopuistossakin ja sit tosssa meitä lähimpänä olevassa pikkupuistossa. Ja kesällä välillä jopa lohikäärmepuistossa tai Sepässä asti, jos ollaan oikein reippaita. Mä tuun moikkaa, jos tunnistan!

   Poista
  2. Hirveen mielenkiintoista, nyt mulla menee alueen kartta päässä kun yritän keksiä missä te asutte :D stalker! Todellakin tuut moikkaa jos bongaat meidät. Sehän se vasta hauskaa olisi :)

   Poista
  3. Mä oon joskus tainnut jossain sivulauseessa mainita, että tässä torin kulmilla - kerron tarkemmat koordinaatit sit kun stalkkaan sut jostain puistosta! :)

   Poista
 2. Ja teillä on selkeästi vähän paremmin nukkuvat lapset kuin meillä. "Otat vaan kainaloon" metodi on aina lähinnä ärsyttänyt, ei toimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon laiskuuttani ehdollistanut ne nukkumaan vieressä. Siinä on sellanen huono puoli, että ne änkeää sinne meidän sänkyyn harva se yö MOLEMMAT. Lapset kyllä nukkuu mut vanhemmat ei. Mut kun mä en vaan kykene siihen omassa sängyssä hyssyttelyyn ja pakotan miehenkin luovuttamaan tosi äkkiä...
   Mulla on itse asiassa näistä nukkumisasioista postauskin kesken. Nukkuminen ei oo ollut meidän pääongelma, mä luulen että noi on aika norminukkujia, mutta jottain pitäs kyllä tehdä. Käytännössä siis jko opettaa ne nukkumaan omissa sängyissään tai ostaa meille isompi sänky.

   Poista
  2. Me ollaan kans aika usein leikitelty ajatuksella "kaksi parisängyn runkopatjaa vierekkäin". Veikkaan kyllä ertä tilan puute on vakio ja lapset vetäisi vaan isommaksi äksäksi.

   Poista
 3. Hammaskohta naurattaa! Tuo yllättävä havainto suun mystisesti täyttäneistä hampaista on mulle jo tässä vaiheessa tuttu, vaikka äitiyttä on takana vasta huimat kahdeksan kuukautta. Lohikäärmelapsella on nyt kahdeksan hammasta ja viimeisimmät kuusi se tekaisi tuosta vain puolentoista kuukauden aikana vuodenvaihteen molemmin puolin. Tai ei se itse asiassa tapahtunut mitenkään tuosta vain: lapsi oli ärtynyt ja huonouninen, mutta itse olin siinä määrin tipahtanut kehityksen kelkasta, ettei uusien hampaiden mahdollisuus juolahtanut pieneen mieleenikään. Jossain vaiheessa vain huomasin, että "Oho, ai tästä se johtuikin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan siinä niin paljon kaikkea tarkkailtavaa, että ei ihan joka juttua muista! Ja sitä paitsi mä en ainakaan osaa sanoa, mikä kitinä johtuu mistäkin - voi olla myös nuha tulossa tai kipeä maha tai väsy tai joku vaihe tai you name it. Ota näistä sitten selvää...!

   Poista
 4. Viledan Active Scrub on niin hyvä! Sillä lähtee kuona, vaikka olis pidempäänkin saanut jähmettyä. Harmini olikin suuri, kun äiti oli lastenhoitokeikalla vaivihkaa HEITTÄNYT ROSKIIN mun Active Scrubin ja tuonut tilalle jonkun halpissienen. Milloinkohan äiti oppii olemaan päivittämättä mun siivousvälineitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Mäkin ostin vastikään uuden, esikoisen vauva-aikana hankittu alkoi olla aika lopussa. Ja sit voin muuten lämpimästi suositella Universal Stone -puhdistusainetta, on ihan parasta esim. keraamisen lieden ja lavuaarien ja kylppärin ja maalatuissa seinissä olevien piirustusten poistamiseen. Se on myös myrkytöntä, biohajoavaa ja riittoisaa - aivan ykkösainetta!

   (Hehee, täällä me naisten emansipaation edellä kävijät vaihdamme siivousvinkkejä ;)

   Poista